fbpx

Kreativ samverkan

Samverkan inom samt utanför branschen och med parter som sitter på spetskompetens är en nödvändighet för att stärka HNS och hästnäringens arbete på alla fronter.

Hästföretagarcentrum

Inom samverkans formen Hästföretagarcentrum erbjuds utbildningar, digitala verktyg samt rådgivning för hästföretagare i hela landet.

LRF Häst

LRF Häst är branschorganisationen som arbetar för Sveriges hästnäring genom politisk påverkan, marknadsanalyser, företagsutveckling …

Hästnäringens Representationsråd (HRR)

HRR är ett råd för samverkan som samlar tolv av de nationella aktörerna inom …

En näring fler vill bli en del av

Hållbarhet för både häst och människa skapar en attraktivitet och gemenskap som fler människor vill vara en del av. Hästen får människor att må bra och gör skillnad för fler.

Mitt Hästjobb

Vad är det som gör arbete med hästar så fantastiskt? Och hur utbildar man sig? Här berättar unga som på olika sätt arbetar med hästar om sitt hästjobb.

Fullt fokus på jobb för både hästskeptiker och hästfrälsta

Vad är det som gör arbete med hästar så fantastiskt? Och hur utbildar man sig? Här berättar unga som på olika sätt arbetar med hästar om sitt hästjobb.

Gilla Häst

För att stärka hästens roll i samhället samt öka attraktiviteten och intresset för hästen, …

Karriär och hållbara hästjobb

Hästen erbjuder karriärmöjligheter och jobb, att arbeta med hästar upplevs som attraktivt och värdefullt men kan vara svårt att kombinera med fritid och familj. Korrekta villkor, god arbetsmiljö och trygg omgivning kännetecknar seriösa verksamheter. Kvalitetssäkring är ett verktyg som kan bidra till hästnäringens sociala hållbarhet. Nya målgrupper kan ge värdefulla bidrag till hästnäringens kompetensförsörjning. Smarta arbetssätt och teknisk utveckling ger möjligheter att kombinera hästens naturliga behov med ett effektivare och hållbarare arbetssätt.

Arbetsgivare i hästnäringen

Korrekta villkor och en bra arbetsmiljö kännetecknar en seriös arbetsgivare. Här hittar du tips och information om rekrytering, vad som gäller när man ska och har anställt samt information och material kring arbetsmiljö.

Schyssta arbetsvillkor

Se till att hästjobbet verkligen blir ditt drömjobb! HNS arbetar tillsammans med övriga organisationer för en proffessionell näring som har schyssta villkor på arbetsplatserna.

Kvalitetsmärkt Hästverksamhet

Tillsammans med LRF Häst och Hästnäringens Yrkesnämnd (HYN) driver vi på HNS två olika projekt för att ta fram kvalitetssystem för hästföretag respektive svenska hästgymnasium.

Schysst stall

Schysst stall är ett initiativ av Sveriges hästorganisationer, Almega, Kommunal, Gröna arbetsgivare och Prevent. …

Morgondagens Hästjobb

HNS arbetar tillsammans med övriga organisationer inom hästnäringen för hållbara hästföretag och en trygg och attraktiv arbetsmarknad. Vi kallar satsningen Morgondagens Hästjobb.

Unga bygger morgondagens näring

Vi bygger idag en hästnäring som ska vara attraktiv för framtiden. Detta sker tillsammans med de som ska vårda och förvalta den, dagens unga.

Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS)

Genom HUS finansierar vi ungdoms- och rekryteringsverksamhet i hästnäringens olika förbund och organisationer.

Hästnäringens Unga Ledare (HUL)

Hästnäringens Unga Ledare är utvecklingsprogrammet som ger unga kunskap och verktyg för att skapa förutsättningar mot en framtid i hästnäringens ledande organisationer.

Att vägleda unga till hästjobb

Vi vill stötta studie- och yrkesvägledare att lära sig mer om jobb inom hästnäringen. På den här sidan har vi samlat information som vi tror kan komma till nytta.

Tidigare projekt

Regional Samverkan

Genom regionala samordnare utspridda över landet stöttar vi samverkan mellan organisationer, föreningar och andra aktörer med koppling till hästnäringen.

Hästlovet

Hästlovet är hästnäringens egen version av det klassiska höstlovet. När det är som mörkast vill vi ge ännu fler barn och unga chansen att komma nära hästen.
Hitta din organisation inom hästnäringen