fbpx

Schysst stall

Schysst stall är ett initiativ av Sveriges hästorganisationer, Almega, Kommunal, Gröna arbetsgivare och Prevent. Det ska främja arbetet för att förhindra sexuella trakasserier inom hästnäringen.

Schysst stall är ett initiativ från arbetsmarknadens parter (Almega, Gröna arbetsgivare och Kommunal), Prevent och Sveriges hästorganisationer. Initiativet syftar till att belysa och motarbeta sexuella trakasserier i hästnäringen och en central del är sajten schysststall.se. På sajten finns en webbutbildning som riktar sig mot arbetsgivare, en anonym tipstjänst för anställda och en massa information och diskussionsunderlag som riktar sig mot alla aktiva inom hästnäringen.

På sajten får arbetsgivare värdefulla verktyg i hur de kan arbeta förebyggande mot kränkande jargonger, trakasserier och övergrepp. Arbetstagare och elever får lära sig vilka krav man kan ställa på arbetsgivare samt vart man kan vända sig om man blir utsatt. Om man arbetar som lärare har Schysst stall ett rikt utbildningsmaterial som man kan använda sig av.

Schysst stall arbetar för en nolltolerans mot sexuella trakasserier i hästnäringen, men det går inte att nå dit utan stallens engagemang. Om du är arbetsgivare kan du gå en webbutbildning, om du jobbar eller är aktiv i ett stall kan du tipsa din stallägare om Schysst stall. Och om du vill lära dig mer om sexuella trakasserier kan du göra det, exempelvis genom att ställa frågor till sajtens egen bot.

Bli ett schysst stall ni också!

Till Schysst stall

Hitta din organisation inom hästnäringen