fbpx

Varje skit räknas

Varje skit räknas är ett initiativ för att minska övergödningen i sjöar och hav. Varje Skit Räknas är lanserat av stiftelsen Race For The Baltic i dialog med HNS och LRF Häst.

Att hästen är viktig för oss människor och för vår samhällsekonomi är välkänt. Men trots att hästen gör nytta genom att bevara landskapets biologiska mångfald, kultur och skönhet kan kvarlämnad gödsel i rast- och vinterhagar resultera i läckage av fosfor till vattendrag, sjöar och hav – vilket i sin tur kan leda till övergödning. Våra hästar är naturligtvis långt ifrån det största hotet mot övergödningen, men det är dags att visa att vi drar vårt strå till stacken för att Sverige ska nå målet – Ingen övergödning.

Med initiativet Varje skit räknas går vi nu samman och visar vad vi kan göra och uppmuntrar hela hästsverige att vara med! Genom att förbättra gödselhanteringen – mocka våra rast- och vinterhagar lite mer och ta tillvara gödslet som den resurs det är – kan vi göra ännu större skillnad. Varje insats, varje skottkärra och varje skit räknas. Tillsammans kan vi hjälpas åt så att allt gödsel hamnar på stacken för att minska utsläppen i våra sjöar och hav.

För framtiden och hästens bästa!

Se filmen - Varje skit räknas

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Hitta din organisation inom hästnäringen