fbpx
Nyhet

Sundbyholm Horse Center tilldelas stipendie ur Stefan Johansons minnesfond

Sundbyholm Horse Center tog på fredagskvällen, i samband med ATG Riders League och 10-årsjubileumet för ridsportsatsningen, emot pris i Stefan Johansons minnesfond. Verksamheten mottog 100 000 kr som kommer att användas för att vidareutveckla multiarenan och event med hästen i fokus.
Foto: Jessica Ortiz Bergström

Stefan Johansons Minnesfond instiftades av Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) tillsammans med Stiftelsen Hästforskning och familjen i samband med Stefans hastiga bortgång 2018. Intressenter runt om i hästsverige bidrog till minnesfonden tillsammans med andra som Stefan hade arbets- och vänskapsrelationer med.

Vi är både hedrade och överväldigade över det här priset, och vi lovar att vi ska förvalta det på bästa sätt genom att bygga broar mellan sporterna även i framtiden. Det här priset till ära av Stefan Johanson, kommer ge oss extra energi att fortsätta vårt långsiktiga arbete, säger Per Redelius, ordförande Sundbyholm Horse Center RF.

Juryn valde Sundbyholm Horse Center, som ligger i Eskilstuna, för det långsiktiga och uthålliga arbetet om smart och hållbar utveckling av en befintlig arena. Samling av olika discipliner inom trav-, islandshäst- och ridsport såväl som events är grundbulten bakom Sundbyholm Horse Center och helt i linje med Stefans önskan om hur hästsverige bör utvecklas. Detta har skett genom att sätta hästen i centrum och samla människor runt det gemensamma för att också nyttja befintliga anläggningar smart och hållbart. Profilerna bakom har genom ett starkt engagemang och uthållighet skapat en såväl etablerad som uppskattad multiarena för häst.

Minnesfonden riktas mot insatser inom hästsektorn som på ett extraordinärt vis, i Stefans anda, skapat utveckling och samverkan som inneburit gott för häst och människa.

– Sundbyholm Horse Center uppfyller på alla sätt stipendiets idé och den utvecklingskraft för hästnäringen som Stefan Johanson personifierade så väl. Det uthålliga arbetet med fokus på samling över disciplingränserna är ett mycket gott exempel för fler att inspireras av, säger juryns ordförande Remy Nilson.

Fakta Sundbyholm Horse Center

Starten för det som idag är Sundbyholm Horse Center har över tio år på nacken. Idag finns två stora elitanpassade tävlingsbanor anlagda på travbanans innerplan och flera svenska mästerskap i såväl hoppning som för islandshästar har arrangerats. Arenan är rankad som en av Sveriges bästa inom ridsport, återkommande event är Sundbyholm Summer Games. Långsiktigt och strukturerat arbete har skett för att befästa arenan som en mötesplats för fler discipliner via kringarrangemang, till exempel den populära Hästsportens Dag. Fokus har varit att arbeta över hästsportgränserna och locka publik samt deltagare från olika inriktningar. Verksamheten drivs idag via den ideella föreningen Sundbyholm Horse Center RF.

Läs mer om Sundbyholm Horse Center

Fakta Stefan Johansons minnesfond

Stefan Johanson var vd för HNS under åren 2007-2018. I samband med hans bortgång 2018, för att hedra Stefans arbete och minne instiftade HNS och Stiftelsen Hästforskning tillsammans med familjen Stefan Johansons Minnesfond.

Läs mer om Stefan Johansons minnesfond

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Remy Nilson Styrelseordförande HNS
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen