fbpx
Nyhet

Sök till utbildningen Hästnäringens Unga Ledare 2024

Nu är det dags att söka till ledarskapsutbildningen Hästnäringens Unga Ledare (HUL), som startar i mars 2024. Utbildningen vänder sig till dig som är 15-20 år och är intresserad av vara med och utveckla ungdomsverksamheten inom din egen organisation.

Mål och bakgrund till ledarskapsprogrammet
HUL ska vara en gemensam plattform för de unga inom hästnäringens organisationer som vill ta steget vidare mot organisationernas ledning. Utbildningen ger möjlighet till personlig utveckling för deltagaren och ett nätverk med andra unga inom hästnäringen. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerade nätverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa en gemensam värdegrund och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Programmet har genomförts sedan 2016 och flertalet ”HUL:are” har efter genomgången utbildning tagit plats i både distrikt- och förbundsstyrelser. Nätverket med HUL:are omfattar nu ett 60-tal ungdomar.

Vem kan söka – förkunskapskrav
Utbildningen vänder sig till dig som är mellan 15 – 20 år. Du är intresserad av att utveckla dig själv och att utveckla ungdomsverksamheten i din organisation.

Genomförande och planerade utbildningstillfällen
Utbildningen genomförs under 2024 med en fysisk träff och däremellan digitala träffar. De digitala träffarna kommer att genomföras under vardagskvällar i möjligaste mån. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t.ex. analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor etc.

Utbildningstillfällen:

  • Träff 1 12 mars 18:00 – 21:00 Digital träff
  • Träff 2 6-7 april heldagar. Fysisk träff i samband med Hästnäringens ungdomskonferens med totalt ca 70 deltagare från hela hästnäringen. Plats ej ännu bestämd.
  • Träff 3 7 maj 18:00 – 21:00 Digital träff
  • Träff 4 10 juni 18:00 – 21:00 Digital träff, avslutning med examinerande uppgift

Läs mer om utbildningens innehåll

Ansökan och antagning
Anmälan sker till ungdomsansvarig inom din egen organisation och ska vara inlämnad senast den 15 februari. Det är respektive organisation som väljer ut deltagarna. Besked om antagning och information om utbildningen kommer senast 29 februari. Utbildningen är kostnadsfri.

Brunte Johanna Fagerström johanna@juf.se
SWB Michaela Swärd michaela.sward@swb.org
Svensk Galopp Cecilia Gråberg cecilia.graberg@svenskgalopp.se
Svensk Travsport Kristine Bö kristine.bo@travsport.se
Svenska Hästavelsförbundet Petra Alm petra@svehast.se
Svenska Islandshästförbundet Anna Ryberg svenska@icelandichorse.se
Svenska Ridsportförbundet Sofia Törnå sofia.torna@ridsport.se
WRAS Lena Hagman lenahagman2@gmail.com

Läs mer om utbildningen

Kontaktperson
Ulrika Backan Utbildningsledare HUL
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen