fbpx
Nyhet

Sök till ledarskapsutbildningen – Hästnäringens Unga Ledare

Nu är det dags att söka till ledarskapsutbildningen Hästnäringens Unga Ledare (HUL), steg 1, som startar i mars 2022. Utbildningen vänder sig till dig som är 15–20 år och är intresserad av vara med och utveckla ungdomsverksamheten inom din egen organisation.

Mål och bakgrund till ledarskapsprogrammet
HUL ska vara en gemensam plattform för de unga inom hästnäringens organisationer som vill ta steget vidare mot organisationernas ledning. Utbildningen ger möjlighet till en personlig utveckling för deltagaren och ett nätverk med andra unga inom hästnäringen. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerade nätverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa gemensamma värdegrunder och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Programmet har genomförts sedan 2016 och flertalet HUL:are har efter genomgången utbildning tagit plats i både distrikt- och förbundsstyrelser. Nätverket med HUL:are omfattar nu ett 50-tal ungdomar.

Vem kan söka – förkunskapskrav
Utbildningen vänder sig till dig som är mellan 15- 20 år. Du är intresserad av att utveckla dig själv och att utveckla ungdomsverksamheten i din organisation.

Genomförande och planerade utbildningstillfällen
Utbildningen genomförs under 2022 med en fysisk träff och två digitala träffar. Dom digitala träffarna kommer att genomföras under vardagskvällar i möjligaste mån. Beroende på coronasituationen kan den fysiska träffen flyttas fram. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t.ex. analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor etc.

Utbildningstillfällen:

  • Start v.13 digitalt
  • V.14 fysisk träff (heldag, preliminärt 8 april)
  • V.17 avslutning digitalt

Innehåll kursplan

  • Hästnäringens Organisationer – struktur och uppbyggnad
  • Föreningskunskap
  • Omvärldsanalys och påverkansmöjligheter ur hästnäringens perspektiv
  • Kommunikation och grupprocesser
  • Ledarskapsteorier och ledarstilar

Ansökan och antagning
Anmälan sker till ungdomsansvarig inom din egen organisation och ska vara inlämnad senast den 25 februari. Det är respektive organisation som väljer ut deltagarna. Besked om antagning och information om utbildningen kommer senast 11 mars. Utbildningen är kostnadsfri.

Brunte Johanna Fagerström johanna@juf.se
SWB Michaela Swärd michaela.sward@swb.org
Svensk Galopp Cecilia Gråberg cecilia.graberg@svenskgalopp.se
Svensk Travsport Molly Eriksson molly.eriksson@travsport.se
Svenska Hästavelsförbundet Petra Alm petra@svehast.se
Svenska Islandshästförbundet Ulrika Backan ulrika.backan@wangen.se
Svenska Ridsportförbundet Hanna Danewid hanna.danewid@ridsport.se
WRAS Pernilla Karlsson pernillakarlsson83@gmail.com

Läs mer om HUL

Kontaktperson
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen