fbpx
Nyhet

Sök till Hästnäringens Unga Ledare – hästnäringens ledarskapsprogram

Nu är det dags att söka till ledarskapsutbildningen Hästnäringens Unga Ledare (HUL) som startar i mars 2021 och pågår hela året. Utbildningen vänder sig till dig som är 18-26 år och aktiv inom din egen organisation på någon nivå.

Mål och bakgrund till utbildningen

HUL ska vara en gemensam plattform för de unga inom hästnäringens organisationer som vill ta steget vidare mot organisationernas ledning. Utbildningen ger möjlighet till en personlig utveckling för deltagaren och ett nätverk med andra unga inom hästnäringen. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerade nätverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa gemensamma värdegrunder och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Programmet har genomförts sedan 2016 och flertalet HUL:are har efter genomgången utbildning tagit plats i både distrikt- och förbundsstyrelser. Nätverket med HUL:are omfattar nu ett 40-tal ungdomar.

Vem kan söka – förkunskapskrav

Utbildningen vänder sig till dig som är mellan 18-26 år och aktiv inom din egen organisation på någon nivå. Kanske har du genomgått ungdomsledarutbildning eller arbetat aktivt med ungdomsfrågor. Du är intresserad av att utveckla dig själv som ledare och att utveckla ungdomsverksamheten i din organisation.

Genomförande och planerade utbildningstillfällen

Utbildningen genomförs under 2021 med två fysiska träffar och ca 5 digitala träffar. Dom digitala träffarna kommer att genomföras under vardagkvällar i möjligast mån. Beroende på coronasituationen kan antalet fysiska träffar variera. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t ex analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor etc. Träff 1 är digital och är planerad till v15.Utbildningen avslutas med en fysiskt träff vid Sweden International Horseshow v.47 om coronaläget tillåter.

Innehåll kursplan

  • Hästnäringens Organisationer – struktur och uppbyggnad
  • Föreningskunskap
  • Omvärldsanalys och påverkansmöjligheter ur hästnäringens perspektiv
  • Kommunikation och grupprocesser
  • Ledarskapsteorier och ledarstilar
  • IPU Profilanalys

Anmälan och urval

Anmälan sker till ungdomsansvarig inom din egen organisation och ska vara inlämnad senast den 10 mars. Det är respektive organisation som väljer ut deltagarna. Besked om antagning och information om utbildningen kommer senast 20 mars.

Läs mer 

Läs mer om Hästnäringens Unga Ledare

Kontaktpersoner för anmälan
Brunte Johanna Fagerström johanna@juf.se
SWB Michaela Swärd michaela.sward@swb.org
Svensk Galopp Cecilia Gråberg cecilia.graberg@svenskgalopp.se
Svensk Travsport Molly Eriksson molly.eriksson@travsport.se
Svenska Hästavelsförbundet Petra Alm petra@svehast.se
Svenska Islandshästförbundet Anna Bergqvist anna@vibysislandshästar.com
Svenska Ridsportförbundet Hanna Danewid hanna.danewid@ridsport.se
WRAS Pernilla Karlsson pernillakarlsson83@gmail.com
Kontaktperson
Ulrika Backan Utbildningsledare HUL
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen