fbpx
Nyhet

Mitt Hästjobb – Unga berättar

Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) arbetar för och med hästnäringen. Med kampanjen Mitt Hästjobb vill vi tillsammans med övriga organisationer inom hästnäringen visa upp den mångfald av yrken och arbetsplatser som finns runt hästen. Men också hur viktigt det är att jobben har schyssta villkor.
Foto: Jessica Ortiz Bergström

Inom hästbranschen finns en efterfrågan på välutbildad arbetskraft, till exempel söks många hästskötare till travsporten. Det finns olika vägar till jobb som har hästen i fokus och den allra vanligaste börjar med ett hästgymnasium. Därefter finns goda möjligheter att gå vidare i jobb eller fortsatta studier inom yrkeshögskolan och på universitet.

– Vi vill att fler unga ska få upp ögonen för arbete med hästar och söka sig till hästgymnasium. Där går man en yrkesutbildning till hästskötare inom ridsport, travsport eller islandshäst, vilket kan ge jobb direkt efter gymnasiet. Utbildningen är också en god grund för vidare studier till ridlärare eller hipplog men även arbete som egenföretagare säger Sara Westholm, ansvarig för arbetsmarknadsfrågor HNS.

För många är det en dröm att kunna arbeta med det som man gillar allra mest – hästarna. Men hur går man till väga och vilka jobb finns det? Det ska kampanjen Mitt Hästjobb svara på. Mitt Hästjobb är en serie berättelser från unga personer som har hittat sitt drömjobb – ett hästjobb med schyssta villkor.

– Även om det är hästarna som står i fokus får inte villkoren komma i skymundan. Vi vill med kampanjen därför också uppmana unga att söka sig till arbetsplatser som har en trygg arbetsmiljö, bra arbetsvillkor och rätt försäkringar, fortsätter Sara Westholm.

Läs mer om schyssta hästjobb

FAKTA

Du kan följa kampanjen Mitt hästjobb via hemsidan:

Kampanjsida Mitt hästjobb

eller via vår YouTube-kanal:

HNS YouTube

Kontaktperson
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen