fbpx
Nyhet

HNS rekryterar samordnare inom hållbarhet, opinionsbildning och ungdomsverksamhet

Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) arbetar för och med den svenska hästnäringen. HNS är en paraplyorganisation med uppdrag att genom kunskap och samverkan långsiktigt stärka och utveckla svensk hästsektor. Detta blir verklighet genom satsningar på bland annat utbildning, hästuppfödning och ungdomsverksamhet. HNS ansvarar också för en hållbar och rationell verksamhet av Hästnäringens Riksanläggningar - Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången - samt forskning och utveckling via Stiftelsen Hästforskning.

Vi som jobbar på HNS är ett härligt team på fem medarbetare och en rad externa samarbets- och samverkansparter, bland annat genom landets nationella hästorganisationer. Teamet består av hjälpsamma och kompetenta personer som gillar att ha roligt på jobbet. Vi är experter och strateger samtidigt som vi arbetar operativt och hela tiden i dialog med varandra. Det är av högsta vikt att våra medarbetare ser till organisationens- och svensk hästnärings bästa. Vi erbjuder även en målstyrd arbetstid med stor flexibilitet och 30 dagars semester.

Vi söker nu efter en medarbetare att komplettera och utveckla vårt team! För att passa i denna roll har du gedigen erfarenhet inom samverkan, samordning och/eller projektledning. Du har övergripande kunskaper inom hållbarhet och klimatfrågor, samt svensk hästnäring. Du kan målanpassa budskap och har gärna erfarenhet av opinionsskapande påverkansarbete. Då du kommer ansvara för bland annat Hästnäringens Miljökommitté och Hästnäringens Ungdomssatsning ser vi att du har lätt att samarbeta med andra och trivs med att ha en externt koordinerande roll. Du är van att arbeta i projektform från ax till limpa och gillar att utmana invanda mönster när du ser utvecklingspotential, samtidigt som du trivs med det dagliga operativa. Du kommer självständigt ansvara för strategisk planering, budgetering, genomförande och uppföljning inom dina ansvarsområden.

Om dig

För att trivas på denna roll ser vi att du är peppad på en ny utmaning och kommer till oss med energi och ödmjukhet. Du är självgående från start och trivs med att driva egna processer som du initierar. Vi ser att du trivs med det prestigelösa arbetssättet som behövs på en mindre arbetsplats och du är därmed både generös med din kompetens och gärna bollar allt möjligt med dina kollegor.

Du behöver ha följande kvalifikationer:

  • Universitets- eller högskoleutbildning inom relevant ämne.
  • Erfarenhet av att arbeta med extern kommunikation, kampanjer och/eller påverkansarbete.
  • Ett par års arbetslivserfarenhet inom samordning/samverkan, projektledning eller liknande.
  • Mycket god samarbetsförmåga samt att arbeta självständigt och initiativtagande.
  • Vana av att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har kunskap inom hållbarhet och klimatfrågor samt i tidigare uppdrag har erfarenhet av att leda personer eller varit ansvarig för ett team. För att passa i denna roll ser vi att du har viss erfarenhet av den professionella svenska hästnäringen och såklart delar HNS kärlek till hästar, vilket genomsyrar allt vi gör!

Om tjänsten

Placeringsort: Stockholm
Omfattning: 100% med målstyrd arbetstid.
Anställningsform: Provanställning 6 månader tillämpas innan tillsvidareanställning.
Startdag: Så snart som möjligt efter överenskommelse.
Resor inom Sverige förekommer.

Ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till info@hastnaringen.se senast den 6 september 2022, märk mailet ”Samordnare”. Vi kan komma att kalla intervjuer innan sista ansökningsdatum så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Om du har frågor är du välkommen att e-posta Karolina Lagerlund (VD).

HNS sparar dina ansökningshandlingar i max 12 månader. Ansökningarna hanteras konfidentiellt och kommer inte spridas utanför rekryteringsgruppen. HNS strävar efter en mångfald och välkomnar därmed sökande oberoende av kön, ålder, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religiös övertygelse eller könsöverskridande identitet.

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen