fbpx
Nyhet

Webbinarium: Hästens betydelse för barn och ungas välmående

Inspirationsdagen Hästen, Folkhälsan och Agenda 2030 sätter fokus på att förebyggande insatser med hästen som hälsokraft främjar barn och ungas psykiska välmående. Dagen ligger helt i linje med Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) nya strategiplan där Hästen och Folkhälsan är ett prioriterat område.

– Vi upplever ett ökat intresse för hur hästen på olika sätt kan bidra med läkande krafter till människors hälsa, säger Karolina Lagerlund, vd på HNS. Det finns en rad goda exempel från verkligheten och via denna dag hoppas vi fler kan ta del av kunskapen och inspireras till gränsöverskridande samverkan med hästen som utgångspunkt.   

Beräkningar visar att de samhällsekonomiska kostnaderna för psykisk ohälsa förväntas skjuta i höjden, inte minst med koppling till de negativa effekter Corona-pandemin tros innebära för folkhälsan. Syftet med dagen är att inspirera till bred samverkan mellan offentlig sektor, lokala resurser och hästnäringen.

Jag har sett flera verksamheter som verkligen berört mig och visat hur hästen gjort skillnad för barn och ungas välmående, säger Malin Andersson, samordnare för HNS i Sörmland och Östergötland. Därför tog jag initiativ till den här dagen tillsammans med HNS. Jag hoppas detta blir ett startskott som ger ringar på vattnet framöver.

Programmet är sammansatt av Johanna Frieberg och omfattar en rad inbjudna gäster som från verkliga exempel och insatser visar hur hästen bland annat kan ha en stressreducerande inverkan och vara en klar resurs i psykosocialt- samt pedagogiskt arbete för barn och ungas hälsa. Dagen avslutas med ett panelsamtal.

Press

På grund av rådande läge genomförs dagen digitalt via en webbsändning. Föredragshållarna kommer vara på plats på Nyköpings Teater, och vi har möjlighet att välkomna ett mindre antal journalister. Föranmälan krävs, vi har en strikt begränsning om maximalt 50 st. deltagare.

Anmäl till karolina.lagerlund@hastnaringen.se

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen