fbpx
Pressmeddelande

Tusentals barn får chansen till ett riktigt hästlov!

Hästlovet är hästnäringens egen version av det klassiska höstlovet under vecka 44. Landets hästanläggningar öppnar upp för att ge barn och unga chansen att komma nära hästen.

– Återigen låter vi hästarnas vickande öron, lena mular och snälla ögon sprida kärlek i höstmörkret. Vår målsättning är att minst 3500 barn och unga ska fått chansen att känna och uppleva hästen på nära håll, beskriver Ulrika Backan, projektledare för Hästlovet.

Hästanläggningar öppnar upp och erbjuder kostnadsfria aktiviteter runt hästen för att visa hur stallet fungerar som en mötesplats för alla där fokus är på gemenskap och glädje.

– Vid förra årets Hästlov var det extra roligt att vi hade så många besök av nyanlända där hela familjer kom till vår anläggning. Att aktiviteten är gratis öppnar för många som kanske inte har varit i kontakt med hästar tidigare, säger Annika Wengelin vid Lenninge Ponnystall utanför Bollnäs, som hoppas på ännu fler besök i år och att många barn och unga fortsätter att vara bland hästar även efter Hästlovet.

Under vecka 44 släpps landets alla barn och ungdomar ut från skolbänken för det klassiska höstlovet. Många hästanläggningar håller extra öppet för att kunna erbjuda kostnadsfria möjligheter till hästdoft i näsan. Genom Hästlovets samordning hjälps hästSverige åt att sprida information om var anläggningarna finns och vilka upplevelser besökare kan se fram emot.

Här hittar du alla Hästlovsöppna anläggningar

Fakta

Hästlovet genomfördes första gången 2015 och är en gemensam aktivitet inom Hästnäringens Ungdomssatsning. Syftet är att lyfta hästens roll i samhället och ge ännu fler barn och unga chans att komma nära hästar.

Kontaktperson
Ulrika Backan Utbildningsledare HUL
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen