fbpx
Pressmeddelande

T.f. vd utsedd för HNS

Styrelsen för Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) har idag utsett Karolina Lagerlund till t.f. VD efter Stefan Johanson som oväntat och hastigt avlidit under nyårshelgen.

Karolina Lagerlund har arbetat på HNS sedan januari 2012 och har under senare tid bl.a. jobbat med samhälls- och myndighetskontakter, hästnäringens utbildningsfrågor och kommunikation. Karolina har en masterexamen i husdjursvetenskap.

Att Karolina nu ställer sig till förfogande i denna för HNS svåra situation är jag och styrelsen mycket tacksamma för, säger Mats Denninger, styrelseordförande HNS. Hon är väl insatt i vår verksamhet och har jobbat nära Stefan Johanson i flera viktiga projekt. Med Karolina skapas nu förutsättningar för att vi kan ta oss igenom denna svåra situation. Karolina kommer nu att främst fokusera på HNS löpande verksamhet och projekt. De externa uppdrag som Stefan Johanson hade kommer inte att ingå i t.f. VD funktionen utan får lösas på annat sätt.

Jag tar på mig det här uppdraget i en oväntad, speciell och mycket sorglig situation, säger Karolina Lagerlund. Jag känner ett starkt stöd från hela styrelsen och ska göra mitt yttersta för att tillsammans med mina kolleger driva HNS verksamhet vidare i enlighet med fattade beslut och i Stefan Johansons anda.

HNS styrelse har idag också fattat beslut om att inleda rekryteringen av ny VD.

Kontaktperson
Mats Denninger Styrelseordförande HNS
Foto

Karolina Lagerlund

Fotograf: HNS

Ladda ner Format: jpg Storlek: 6.2 MB

Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen