fbpx
Nyhet

Samverkansträff för alla kvalitetsmärkta hästgymnasier

I slutet av april bjöd Hästnäringens Nationella Stiftelse och Hästnäringens Yrkesnämnd in representanter från landets alla kvalitetsmärkta hästgymnasier för två dagar av erfarenhetsutbyte.

Kvalitetsmärkt Hästgymnasium är en märkning som gäller för hästgymnasier som erbjuder yrkesutgångar. Certifieringen bygger på samma regelverk baserat på lagkrav kring företagande, hästhållning, arbetsmiljö samt klimat och miljö men för hästgymnasierna tillkommer också branschkrav kopplat till utbildning samt att ge eleverna en god förberedelse inför yrkeslivet.

– Vi hade två väldigt bra dagar där vi tillsammans pratade om hur vi kan samverka och inspirera varandra i våra respektive verksamheter, säger Maria Karlsson, kanslichef på Hästnäringens Yrkesnämnd.

Riksanläggningen Strömsholm var värd för vårens samverkansträff och visade sig från sin allra bästa sida när solen sken och grönskan bredde ut sig. Gruppen fick en rundtur på anläggningen och på Strömsholms slott samt fick ta del av en lärarledd ridlektion för en gymnasieklass.

Nästa samverkansträff planeras till hösten.

Certifierade skolor

Certifieringen av skolor pågår och fem skolor är certifierade. Ytterligare skolor är på gång.

Inriktning ridsport/körning/travsport:

Stiernhööksgymnasiet 

Inriktning ridsport:

Vreta Utbildningscentrum

Ridsportgymnasiet Strömsholm  

Naturbruksgymnasiet Kalmar

Flyinge Hästsportgymnasium

Inriktning ridsport/islandshästsport

Läs mer om Axevalla Hästcentrum

Kontaktperson
Elin LeeApple Samordnare arbetsmarknad & samhälle
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen