fbpx
Nyhet

Regeringen tillsätter utredning för att stärka hästnäringen

Förra veckan kom beskedet att regeringen tillsätter en utredning som bland annat ska se över möjligheterna att underlätta företagande inom hästnäringen och deltagande i hästsporten. Utredningen ska också kartlägga behovet av kompetensförsörjning och kompetensutveckling. Syftet med utredningen är att stärka konkurrenskraften i hela hästnäringen och göra den tillgänglig för fler.

– Vi som jobbar inom hästnäringen vet att Sveriges hästar skapar arbeten och karriärmöjligheter för tusentals personer. Därför är det välkommet att regeringen också ser värdet i svensk hästnäring och tillsätter den här utredningen, säger Remy Nilson, ordförande i HNS.

Utredningen ska fokusera på att främja företagandet och öka sysselsättningen inom hästnäringen. Utredningen n ska också se över utbildningsbehovet och kompetensförsörjningen samt föreslå åtgärder som tillgängliggör hästsporten för fler barn och ungdomar.

–  Vi är mycket positiva till regeringens utredning, vilket visar att det finns ett intresse och utvecklingspotential för hästnäringen som bransch. Det i sin tur kan stärka hästnäringen i stort, säger Karolina Lagerlund, vd HNS, som välkomnar utredningen.

Läs hela direktivet här

Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen