fbpx
Nyhet

Politikerträff på Solvalla

I veckan besökte Riksdagens Hästnätverk Solvalla för att lära mer om den svenska hästnäringen och travsporten på temat hållbarhet och hästvälfärd.

Onsdag 24 april fick riksdagsledamöter från Hästnätverket träffa ledande representanter från hästnäringen – en bransch med hästen i centrum som engagerar och berör människor över hela landet.

Totalt samlades ett 20-tal intresserade politiker från flera av riksdagspartierna på Solvalla för en informations- och samtalsträff med hästarna i fokus. Deltagande politiker fick även möjlighet att testa tandemkörning och åka startbil.

På programmet stod panelsamtal och en beskrivning av hur hästnäringen arbetar med hållbarhetsfrågor och hästvälfärd. Svensk Travsport berättade om travsportens djuromsorgsprogram, Travarhälsan, och visade hur kontroller genomförs på stallbacken före lopp. Karolina Lagerlund, vd för HNS, Maria Croon, vd Svensk Travsport, och Lotta Nilsson Viitala, CFO på ATG, presenterade även hur den svenska modellen fungerar med sporten, spelet och hela hästnäringen.

– Att informera och kontinuerligt uppdatera Hästnätverkets riksdagsledamöter är en viktig pusselbit för hästnäringen. Sveriges hästar skapar arbeten och karriärmöjligheter för tusentals personer och hållbarhetsfrågor samt hästvälfärds är centrala för en fortsatt stark och livskraftig hästnäring, säger Karolina Lagerlund, vd Hästnäringens Nationella Stiftelse.

Värd för kvällen var ATG, Svensk Travsport och HNS.

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen