fbpx
Nyhet

Politiker och hästföretagare möts för diskussion under ridsport-EM i Göteborg

Torsdag den 24 augusti, mitt under pågående ridsport-EM, möts politiker och hästföretag i en dialog om villkoren för hästuppfödare.
Foto: Alida Säflund.

– Hästföretagande idag har många stora utmaningar och blir tyvärr ofta särbehandlat på ett orimligt sätt, beskriver Lotta Folkesson, ordförande LRF Häst. Vi vill tillsammans hjälpa till att hitta lösningar genom att samla politiker, experter och företagare till gemensam och förhoppningsvis konstruktiv dialog om hur frågorna kan tas vidare.

Deltagande riksdagsledamöter är Bengt Eliasson (L), Monica Haider (S), Cecilia Widegren (M) och Kristina Yngwe (C). Dagen inleds med inspiration från hästföretagare och faktaspäckade pass med LRF Konsults experter på områdena Konsumentköplag, Skattelagstiftning och Bygglov/Strandskydd. Avslutningsvis samlas alla i en gemensam diskussion under ledning av Per Skoglund, travprofil känd från både morgon-TV, V75 och vinnarcirkeln.

– Boka in den 24 augusti kl. 10 i kalendern, säger Stefan Johanson, vd Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Dagen blir ett utmärkt tillfälle att fråga experterna om hästföretagande och vid ett och samma tillfälle få möjlighet att diskutera villkor och förutsättningar med ansvariga politiker.

Politiker- och hästföretagardagen arrangeras på Gothia Towers med HNS, LRF Häst, Västra Götalandsregionen och Svenska Mässan som initiativtagare. Dagen är en del i projektet ”Utvecklat hästföretagande för nya jobb” som finansieras via Landsbygdsprogrammet.

Politiker- och hästföretagardag
Tid och plats: Torsdag 24 augusti 2017 kl. 10.00 – 13.00, Gothia Towers/Svenska Mässan
Välkommen med din anmälan till maria.pettersson@nshorse.se
Länk till program

Journalister är varmt välkomna till denna dag. Ta gärna en kontakt med någon av personerna nedan för ytterligare information.

Dokument

Inbjudan Politiker- och hästföretagardag 24 augusti

Ladda ner Format: pdf Storlek: 414.0 KB

Program Politiker- och hästföretagardag 24 augusti

Ladda ner Format: pdf Storlek: 422.8 KB

Kontaktpersoner
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen