fbpx
Nyhet

Nytt avtal säkrar verksamheten på HNS och riksanläggningarna

I fredags tecknade regeringen ett nytt avtal med Svensk Travsport och Svensk Galopp. Via detta avtal säkras finansieringen för HNS och bland annat utbildningarna på riksanläggningarna.

I det nya avtalet avsätts 55 miljoner kronor per år till verksamheten på HNS och riksanläggningarna, vilket är en ökning med 5 miljoner jämfört med tidigare – hur kommer det sig?

– Förutom tidigare åtaganden som är oförändrade kommer HNS att överta finansieringen om 4 miljoner kronor till Stiftelsen Hästforskning som tidigare skett av ATG. Sedan har hovslagarutbildningen vid riksanläggningarna blivit treårig vilket också kräver ytterligare medfinansiering, säger Stefan Johanson, vd på HNS.

Avtalet som börjar gälla i januari är ettårigt och löper vidare årsvis om det inte sägs upp. De medel som avsätts till HNS fördelas enligt följande:

  • Utbildning på Flyinge, Strömsholm och Wången: 34 miljoner
  • Utvecklingsprojekt: 6 miljoner
  • Ungdomssatsning och rekrytering: 6 miljoner
  • Utveckling och verksamhet på HRA: 5 miljoner
  • Stiftelsen Hästforskning: 4 miljoner
Fakta

Det nya avtalet ersätter det som löper ut vid årsskiftet med anledning av den omreglering som sker på spelmarknaden den 1 januari 2019. En annan förändring är att Svensk Travsport/Svensk Galopp kommer att hantera finansieringen av HNS, istället för som tidigare ATG.

Kontaktperson
Mats Denninger Styrelseordförande HNS
Karolina Lagerlund Vd
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen