fbpx
Pressmeddelande

Nya krafter till Hästnäringens Unga Ledare

Nu får 18 nya talangfulla unga ledare chansen att utveckla sig via hästnäringens eget ledarskapsprogram: Hästnäringens Unga Ledare (HUL).

– Återväxten av unga engagerade personer till hästnäringens organisationer och verksamhet är oerhört viktigt, säger Ulrika Backan, projektledare Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Vi ser verkligen hur tidigare deltagare tagit plats och fått möjligeten till en framtid inom vår bransch, och nu är det dags för tredje omgången unga ledare till programmet.

Ledarskapsprogrammet handlar i stort om att ge dessa unga intresserade personer verktyg som möjliggör en framtid på olika positioner i hästnäringen. Viktiga delar är nätverkande samt fördjupade kunskaper om bland annat projektledning, gruppdynamik och verktyg för personlig utveckling.

Hanna Josefsson var deltagare i ledarskapsprogrammet 2016/17 och kommer i år arbeta tillsammans med Ulrika Backan.
– Vi är många som tack vare hästnäringens satsning på programmet har utvecklats mycket både som ledare och som individer. HUL är ett program som jag önskar alla drivna ungdomar inom hästnäringen fick gå och det ska bli så roligt att i år ta steget framåt som projektledare tillsammans med HNS, Hanna Josefsson, deltagare HUL 2016-2017.

Förutom Hanna är ytterligare två tidigare deltagare, Mette Pökelmann och Matilda Arneving, engagerade som medarbetare i olika delprojekt av programmet.

Programmet startar upp den 12-13 april på Ridskolan Strömsholm. Intresserade journalister har möjlighet att besöka gruppen under dessa dagar. För information kontakta Ulrika Backan enligt nedan.

Årets deltagare:

Swedish Warmblood: Katarina Karlsson, Cecilia Nilsson, Rebecca Rostedt, Josefine Tinglöf
Svenska Ridsportförbundet: Ida Wiktorsson, Alma Sundqvist, Johanna Forsman
Svensk Travsport: Molly Eriksson, Hanna Eriksson, Cassandra Svedlund, Henrik Johansson
Svenska Hästavelsförbundet: Sofia Martinsson, Martina Larsson Hulden, Izabella Larsson, Denice Kruger
Svensk Galopp: Isabella Sexton
Svenska Islandshästförbundet: Emelie Berggren, Johanna Magnusson

Fakta

Hästnäringens Unga Ledare är ett projekt inom ramen för Hästsportens Ungdomssatsning (HUS). Satsningen finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) genom ett avtal mellan staten och trav-/galoppsporten som äger ATG. Under 2018 har drygt 5 miljoner kronor av HNS ekonomiska medel öronmärkts för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar.

Läs mer om Hästnäringens Unga Ledare

Kontaktpersoner
Ulrika Backan Utbildningsledare HUL
Hanna Josefsson Deltagare HUL 2016/17
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen