fbpx

Möt Mimmi Jarl – en engagerad ung ledare i galoppsporten

Mimmi Jarl är 23-åringen från Malmö med siktet inställt på en framtid inom den del av hästnäringen hon brinner starkast för - galoppsporten.
Mimmi Jarl (foto: Jessica Ortiz Bergström).

Inom ramen för ledarskapsprogrammet Hästnäringens Unga Ledare kommer Mimmi praktisera på Svensk Galopp och bland annat delta i aktiviteter under EM i Göteborg. Men hon är redan nu väl insatt i organisationens verksamhet via uppdraget som adjungerad ungdomsrepresentant i styrelsen. Mimmi är dessutom ledamot i styrelsen för både Amatörtränarföreningen och Arabgalopp (Scandinavian Arabian Racing Association).

Vi ställde ett par frågor till Mimmi för att få veta mer:

Vad är det som gjort att du brinner för just galopp?
– Största anledningen är att jag älskar fart! Det är väldigt få saker som slår adrenalinkickarna, spänningen och passionen för hästarna eller inom sporten.

Varför har du engagerat dig i galoppsportens organisationer?
– Framförallt för att kunna vara med och påverka hur sporten utvecklas. Jag anser att om man inte med i processer och för fram förslag så kan man inte heller förvänta sig några förbättringar.

FAKTA OM HÄSTNÄRINGENS UNGA LEDARE DEL II

De unga deltagarna kommer förses med verktyg och fördjupande kunskaper inom projektledning, gruppdynamik, medieträning och personlig utveckling. De får också möjligheten att skapa ett starkt nätverk mellan varandra men även med redan aktiva inom de olika medverkande organisationerna. Målet är att stärka dessa individer till att ta steget vidare mot organisationernas ledning.

Inom ramen för programmet kommer alla deltagare få göra praktik på kansliet till sin moderorganisation för att få en inblick och förståelse för det dagliga arbetet.

Vad får du tillbaka genom dina uppdrag?
– Jag får se väldigt stora delar av sporten samtidigt som jag får vara med och driva på olika projekt och då känner jag att jag gör skillnad. Jag har lärt mig otroligt mycket om hur en styrelse fungerar och fått många stärkande erfarenheter som jag tar med mig.

Vad hoppas du få med dig för erfarenheter från ledarskapsprogrammet?
– Jag ser det som en väg att komma närmare sporten och ett delmål för att komma dit jag vill: Min dröm är att jobba med galopp på daglig basis och att få göra det som ung är något jag strävar mot.