fbpx

Möt Léanne Lindqvist – ung stark ledare med islandshästen i fokus

Islandshäst SM pågår just nu för fullt på Sundbyholm. Vi passar då såklart på att presentera den unga ledaren Léanne Lindqvist från Svenska Islandshästförbundet (SIF).
Léanne Lindqvist (foto: Jessica Bergström Ortiz).

Léanne Lindqvist brinner för islandshästen och att genom sina uppdrag kunna lyfta och stärka ungdomarnas roll inom Svenska Islandshästförbundet (SIF). Hon är sedan våren 2016 ordförande för SIF:s Ungdomssektion, ett uppdrag hon engagerar sig starkt i.
– Jag brinner för projektarbete och att få jobba mot uppsatta mål, beskriver Léanne. Alla som engagerar sig ideellt hittar olika saker som driver just dem. För mig är det möjligheten att arbeta tillsammans med fantastiska människor och genomföra saker som ungdomarna i SIF vill delta vid. Att vid slutet av en period kunna blick tillbaka och se vilket resultat man skapat tillsammans – det är fantastiskt!

Nu under SM är det full fart för Ungdomssektionen som har ett loungetält på arenan där de bland annat anordnar ”speakers corner”.

Ungdomssektionen har ett nära och mycket gott samarbete med SIF:s förbundsstyrelse, något som är jätteviktigt för att lyckas menar Léanne.
– Jag upplever att vår fina dialog med förbundsstyrelsen är en av nycklarna till den framgång vi haft med Ungdomssektionen. Tack vare det har vi kunnat genomföra väldigt många av de aktiviteter som ungdomarna efterfrågat och sektionens arbete märks verkligen och gör skillnad.

En viktig sak för att lyckas och våga ta steget in i en ledande position är enligt Léanne bra förebilder och mentorer.
– Jag ser verkligen upp till Jannike Bergkvist som är ungdomsansvarig i SIF:s styrelse. Hon har varit ett stort stöd till mig och är både driven, positiv, kunnig och har en förmåga att förmedla sitt engagemang så det smittar av sig.

Inom ramen för ledarskapsprogrammet Hästnäringens Unga Ledare del II har Léanne praktiserat på SIF:s kansli.

– Praktiken gav mig en tydlig inblick i vad kansliarbetet innebär. De är verkligen spindeln i nätet för förbundet och hela Islandshäst-Sverige. Jag har en stor respekt och tacksamhet för arbetet de gör – vilket hästjobb! avslutar Léanne.

FAKTA OM HÄSTNÄRINGENS UNGA LEDARE DEL II

De unga deltagarna kommer förses med verktyg och fördjupande kunskaper inom projektledning, gruppdynamik, medieträning och personlig utveckling. De får också möjligheten att skapa ett starkt nätverk mellan varandra men även med redan aktiva inom de olika medverkande organisationerna. Målet är att stärka dessa individer till att ta steget vidare mot organisationernas ledning.

Inom ramen för programmet kommer alla deltagare göra praktik på kansliet till sin moderorganisation för att få en inblick och förståelse för det dagliga arbetet.

Kontaktperson