fbpx

Möt Ella Råhlén, en ung ledare i hästnäringen

Möt Ella Råhlén 20-åringen från Tranås som är antagen till Hästnäringens Unga Ledare del II, har ridit Europamästerskap för fjordhästar och har en vass penna som gärna skriver om just fjordhästar.
Ella Råhlén (foto: Jessica Ortiz Bergström).

Ellas engagemang i hästsporten är stort och startade som för så många andra med kärleken till hästar. Det tillsammans med att träffa kompisar på tävlingsplatser och i föreningar har hållit henne kvar.

– Det blir som en andra familj, konstaterar Ella som bland annat ridit sex SM och ett Europa Mästerskap för fjordhästar.

Men all tid som engagerad i hästsporten spenderar Ella inte ute i stallet. Hon är också redaktör för Svenska fjordhästföreningens medlemstidning Lill-Blakken, suppleant i Östergötlands fjordhästförening och i Svenska Hästavelsförbundet. Något som både inspirerar och ger ökad kunskap.

– Jag lär känna många intressanta människor och får ny inspiration, samtidigt får jag hålla på med hästar. Dessutom lär jag mig massor av att vara med och engagera mig i lite av varje i föreningarna, säger Ella.

Om framtiden har Ella börjat drömma, och drömmarna är flera.
– Jag vill fortsätta göra Lill-Blakken för det är så himla roligt med designen, att försöka få ett intressant innehåll och att utveckla tidningen. Sedan drömmer jag också om att kunna fortsätta med hästar och som tävlande eller arrangör och vara med vid olika evenemang. Någon gång i framtiden skulle det även vara jätteroligt att äga och tävla sin egen uppföddning.

Närmast i tiden står ledarskapsprogrammet Hästnäringens Unga Ledare – del II. Där Ella är en av de 11 antagna ungdomarna. Det första året i ledarskapsprogrammets första del värderar hon högt.

– Ledarskapsprogrammet har betytt att jag har fått träffa och lära känna många andra unga som också är intresserade av häst. Det har varit väldigt roligt att få träffa många från olika organisationer som jag inte alls visste mycket om innan. Men framförallt att få ny inspiration från nya människor som brinner för häst på olika sätt, konstaterar Ella.