fbpx
Nyhet

HNS vd tar plats i LRFs jämställdhetsakademi

Hästnäringen behöver fler män i branschen och fler kvinnor där besluten tas. Det tror både Karolina Lagerlund, vd HNS och Eva Netterberg, ordförande i Ridskolornas Riksorganisation som båda blir nya ledamöter i LRFs Jämställdhetsakademi hösten 2020.

LRFs Jämställdhetsakademi är en tankesmedja som genom idéutveckling, forskning och opinionsbildning ger ökad kunskap om kvinnors och mäns möjligheter att starta och driva företag inom de gröna näringarna. Akademin arbetar för att kvinnor och män ska ha likvärdiga möjligheter att förverkliga och utveckla sina företagsidéer. Dessutom finansieras forskning för ökad kunskap om jämställdhet och företagande.

I jämställdhetsakademin finns både personer med expertis inom jämställdhet och företagande, samt ledande befattningshavare från organisationer i det gröna näringslivet. Nu tar alltså även två företrädare för hästnäringen plats.

Jag tror en balans är det vi gemensamt ska sträva emot och vi har kommit en bit på väg. Idag ser vi till exempel att kvinnor allt mer tar plats på högre styrande poster men också relativt få män som arbetar i våra förbund och organisationer samt med utbildning. Jag ser fram emot att via LRFs Jämställdhetsakademi få byta erfarenheter med andra näringar och få verktyg samt inspiration till mitt dagliga arbete, säger Karolina Lagerlund.

Stina Bergström, ansvarig för LRFs Jämställdhetsakademi, är nöjd med att hästnäringen nu blir en del av det gemensamma jämställdhetsarbete som akademin bedriver sedan 11 år tillbaka:

Vi behöver tentakler ut till så många delar av lantbruket som möjligt. Eva Netterberg och Karolina Lagerlund kommer kunna bidra med nya perspektiv, men också ta med kunskap tillbaka till hästnäringen. Det är precis det utbytet vi vill åt.

Läs mer om LRFs jämställdhetsakademi

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen