fbpx

HNS Strategiplan 2020-2023

Hästen utvecklar och förenar Sverige. Med kunskap, kvalitet och samverkan bidrar HNS till en långsiktigt hållbar svensk hästnäring.

Arbetet på HNS bygger på en strävan efter hög kvalitet genom pålitligt, transparent och nyfiket arbete. Denna strategiska plan är framtagen med siktet inställt på 2023 och tar avstamp i ett antal omvärldstrender vi identifierat som avgörande för hästnäringens fortsatta attraktivitet och fortlevnad. De primära medspelarna i HNS verksamhet är organisationerna direkt representerade i Hästnäringens Representationsråd samt Hästnäringens Riksanläggningar; Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången. Men vi vänder oss även till Sveriges alla hästaktiva samt myndigheter och politiker.

Hästnäring
Omfattar all hästhållning och aktivitet med hästar, såväl hobby som professionella verksamheter, samt omsättningen av hästrelaterade varor och tjänster. Det är av stor betydelse för hästnäringens framtid att vi går i takt med omvärlden. Vi måste vara anpassningsbara, snabbfotade och uthålliga, samtidigt som vi ska värna om såväl hästens som människans behov. Att stötta, möjliggöra och utveckla hästnäringen ser vi som ett av HNS viktigaste uppdrag. Vår uppfattning är att hästnäringen bidrar till ett hållbart samhälle, genom att vara en tydlig brygga mellan stad och land samt bidra till en aktiv livsstil, rekreation och avkoppling. Hästen håller våra landskap öppna, skapar samhällsekonomisk omsättning och ger arbetstillfällen för många målgrupper, inte minst unga.

Ladda ner och läs hela strategiplanen

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Hitta din organisation inom hästnäringen