fbpx
Nyhet

HNS om hållbara hästjobb på Hästföretagarforum

Är det attraktivt att jobba med hästar och vad är det i så fall som motiverar unga?
Foto: Jessica Ortiz Bergström

– Unga i hästnäringen upplever generellt sett sina jobb som attraktiva, vilket vi i huvudsak tror beror på möjligheten att få jobba med sitt stora intresse – hästen, berättar Sara Westholm, arbetsmarknadsansvarig på HNS.

Vid Hästföretagarforum den 23 februari medverkar HNS med programpunkten ”Så resonerar Morgondagens arbetskraft i hästnäringen”. Fakta från forskningsprojekt och andra undersökningar som riktats mot unga i hästnäringen följs av tips på vad man som arbetsgivare kan göra för att locka unga. Undersökningar visar att en ny generation kliver in på arbetsmarknaden, där andra värden spelar större roll än vad de gjort för äldre hästmänniskor.

– Dagens unga värderar trygghet högre än tidigare generationer. Det kan handla om fast anställning, bra arbetsvillkor, säker arbetsmiljö och till viss del även lön. Här har hästnäringen som bransch fortfarande en hel del att kvar att göra för att vara goda arbetsgivare som långsiktigt kan möta ungas krav, fortsätter Sara Westholm.

Under programpunkten presenteras även framgångsfaktorer från verksamheter som lyckas, både att rekrytera och behålla medarbetare, men även att skapa en god ekonomi.

– Hästen erbjuder karriärmöjligheter och jobb, att arbeta med hästar upplevs som attraktivt och värdefullt men kan vara svårt att kombinera med fritid och familj. Korrekta villkor, god arbetsmiljö och trygg omgivning kännetecknar seriösa verksamheter, säger Karolina Lagerlund, vd på HNS.

Vill du ta del av hela programpunkten och även övriga föreläsningar under dagen? Hästföretagarforum går att följa på plats eller digitalt, här finns uppgifter om biljetter: länk till Hästföretagarforum

Kontaktperson
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen