fbpx
Nyhet

HNS får ny styrelseordförande

Vid halvårsskiftet får Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) ny styrelseordförande då nuvarande ordförande Anders Källström lämnar över till Remy Nilson.

HNS ordförande tillsätts av Svensk Travsport vars valberedning föreslog denna förändring. Anders har varit styrelsens ordförande i 1,5 år och under hela den tiden har hästnäringen påverkats av pandemin.

Det har förstås varit speciellt att vara ordförande under en pandemi men det är glädjande att hästnäringen ändå tagit sig igenom pandemin på ett bra sätt och att Hästnäringens Representationsråd har kunnat vara en arena för erfarenhetsutbyte mellan organisationerna även under denna utmanande tid, säger Anders Källström.  

Remy Nilson tar över ordförandeklubban vid halvårsskiftet, han sitter även i Svensk Travsports styrelse och har tidigare varit vd på ATG.

Efter många år och olika roller i hästnäringen känns det spännande att få det här uppdraget, säger Remy Nilson. Det är många viktiga frågor de närmaste åren, och jag ser fram emot att anta de utmaningarna tillsammans med styrelsen.

I HNS styrelse sitter representanter från stiftarna LRF och ATG som varje år utser två ordinarie styrelseledamöter samt en suppleant var till styrelsen. På ATGs mandat sitter ledamöter från Svensk Travsport och Svensk Galopp, som i sin tur äger ATG. Dessutom har även Svenska Ridsportförbundet (SvRF), via en överenskommelse med ATG och LRF, ytterligare två ordinarie platser samt en suppleant.

Kontaktperson
Remy Nilson Styrelseordförande HNS
Karolina Lagerlund Vd
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen