fbpx
Nyhet

HNS byter styrelseordförande vid årsskiftet

Mats Denninger har varit styrelseordförande i Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) i 13 år. Vid årsskiftet är det dags att lämna ordförandeklubban vidare till Anders Källström. Det beslutades på styrelsens sista möte för året den 17 december.

Under de 13 år som Mats varit styrelseordförande har mycket hänt, både hos HNS och i hästnäringen i stort. Inte minst har Hästnäringens Representationsråd (HRR) formats med tolv av landets största hästorganisationer för samverkan och dialog i gemensamma frågor.

Det har varit en spännande resa och en stor förmån att få ha haft möjligheten och förtroende att i över ett decennium medverka i utvecklingen av svensk hästnäring, säger Mats Denninger.

Anders Källström har tidigare varit ledamot i HNS styrelse men är nu alltså tillbaka som ordförande. Han ser fram emot att fortsätta arbeta för hästnäringens bästa tillsammans med styrelsen och HNS personal.

Först vill jag rikta ett tack till Mats Denninger för sina tretton år som ordförande. Han har verkligen bidragit till att forma den starka position som HNS har i dagens hästsverige. Jag ser fram emot uppdraget och hoppas att vi tillsammans i HNS ska utveckla hästnäringen som en omistlig del i det moderna Sverige, säger Anders Källström.

I HNS styrelse sitter representanter från stiftarna LRF och ATG som varje år utser två ordinarie styrelseledamöter samt en suppleant var till styrelsen. Dessutom har även Svenska Ridsportförbundet (SvRF), via en överenskommelse med ATG och LRF, ytterligare två ordinarie platser samt en suppleant.

Se alla representanter i styrelsen

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen