fbpx
Nyhet

Hästnäringens Unga Ledare samlas under Sweden International Horse Show

Ledarskapsprogrammet Hästnäringens Unga Ledare (HUL) samlas lördagen den 30 november för en nätverksträff under Sweden International Horse Show på Quality Hotel Friends.

Dagen inleds med föredrag om Innovate passion, Vinnovas satsning för att tillvarata tjejers innovationskraft. Det blir också föredrag om värdegrund och Schysst stall – hästnäringens gemensamma arbete mot sexuella trakasserier samt workshops.

– I ett par olika workshops kommer deltagarna vara med och prata om HULs utveckling och framtid. Det känns viktigt att de unga får vara en del av att forma utbildningen för framtidens unga ledare, säger Ellinor Fuchs, projektledare för ledarskapsprogrammet hos HNS.

Under eftermiddagen blir det bland annat panelsamtal med ledare från flera av hästnäringens organisationer och en quiz för att känna ledarna lite på pulsen och se hur bra koll de egentligen har på varandras organisationer och ungas vardag.

– Det är fjärde året vi har ett sådant här panelsamtal och det brukar vara ett mycket uppskattat inslag, säger Karolina Lagerlund, HNS vd. Ledarna brukar ha ganska bra koll på varandra men det brukar också locka till många skratt.

FAKTA

HUL är en gemensam satsning som drivs inom Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS). Ungdomarna kommer från organisationerna inom HUS; Svenska Ridsportförbundet (SvRF), Svensk travsport (ST), Svenska Hästavelsförbundet (SH), Swedish Warmblood (SWB), Svenska Islandshästförbundet (SIF) och Western Riders Association of Sweden (WRAS). Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa en gemensam värdegrund och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. 

Kontaktperson
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen