fbpx

Hanna Josefsson – ridsportentusiast och ung ledare

Hanna är en av deltagarna i Hästnäringens Unga Ledare del II och blickar just nu fram emot en intensiv sommar med Young Breeders-VM i Kanada i juli och ridsport-EM i Göteborg i augusti.
Hanna Josefsson (foto: Jessica Ortiz Bergström).

Hanna Josefsson är nyligen fyllda 20 år och redan en mångsidig ledare inom ridsporten. Hennes engagemang sträcker sig från avel till unghästutbildning, tävlingsarrangemang och inte minst styrelseuppdrag i Björklinge Ryttarförening sedan 4 år.
– Jag älskar det genuina intresset som finns för att våra hästar ska må så bra som möjligt. Genom mitt engagemang vill jag hjälpa till att förvalta detta så det lever kvar i många generationer framöver, berättar Hanna.

Hanna radar upp olika engagemang i hästnäringen och blandar med utbildningar när chansen ges. Förra året gick hon kursen Hästkunskap med inriktning Ridsport på Strömsholm och i år är det stora målet att representera Sverige vid Young Breeders-VM i Calgary, Kanada.
– Jag känner att jag gör skillnad när jag arbetar i hästnäringen – hästar gör skillnad. Hästen är ett fantastiskt djur som har utvecklat kvinnor över hela världen till bra ledare, det finns ingen bättre ledarförebild än hästen! beskriver Hanna.

FAKTA OM HÄSTNÄRINGENS UNGA LEDARE DEL II

De unga deltagarna kommer förses med verktyg och fördjupande kunskaper inom projektledning, gruppdynamik, medieträning och personlig utveckling. De får också möjligheten att skapa ett starkt nätverk mellan varandra men även med redan aktiva inom de olika medverkande organisationerna. Målet är att stärka dessa individer till att ta steget vidare mot organisationernas ledning.

Inom ramen för programmet kommer alla deltagare få göra praktik på sin moderorganisation för att få en inblick och förståelse för det dagliga arbetet.

Praktiken som Hanna gjort inom Hästnäringens Unga Ledare valde hon att dela upp mellan två dagar på Upplands Ridsportförbund och en dag tillsammans med Dr. Sofie Viksten och möte med hästnäringens Djurvälfärdskommitté.

– Praktiken har gett mig en verklig känsla av hur bred vår sektor är, man kan göra så många olika saker och ändå arbeta för en bättre hästnäring, avslutar Hanna.

Att vi kommer se mer av denna i tjej i framtidens hästnäring, det råder det inga tvivel om!

Kontaktperson