fbpx
Pressmeddelande

ESF-Projekt för strategisk kompetensförsörjning i hästföretag

Kompetens i samverkan – så heter projektet som beviljats medel från Europeiska Socialfonden (ESF) och som Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) kommer driva tillsammans med flera andra hästorganisationer fram till 2020.

– Vi har sett ett behov av att våra företag i högre grad arbetar med kompetensförsörjning på ett strategiskt sätt. I dag finns stora utmaningar inom vissa delar av branschen, i synnerhet inom travsporten, med att hitta personal med rätt kompetens. Förutom den rena rekryteringsfrågan blir det också allt viktigare att företagen ser över sitt kompetensbehov, både när man anställer men även hos befintlig personal, säger Sara Westholm, arbetsmarknadsansvarig HNS.

Syftet med projektet Kompetens i samverkan är just att hitta en modell som kan säkerställa ett enkelt och effektivt sätt för företag i hästnäringen att kontinuerlig arbeta med kompetens- och personalutveckling samt att bygga en struktur som kan stötta branschen i dessa frågor både strategiskt och operativt.

– Tanken med projektet är också att vi ska utbilda ett antal företag. Till exempel om hur man gör behovsanalyser, jobbar med rekrytering och sitt arbetsgivarvarumärke samt med kompetensutveckling, beskriver Sara Westholm.

Fakta

Projektet finansieras via Europeiska socialfonden (ESF). Övriga deltagande organisationer är Wången, Ridskolan Strömsholm, Flyinge, Svensk Travsport, Svenska Ridsportförbundet, LRF Häst, Hästnäringens Yrkesnämnd och Hästsportens Folkhögskola.

Projektet kommer inom kort att söka deltagande företag till de kommande utbildningarna. Mer information om projektet: https://hastnaringen.se/kompetens-i-samverkan-projekt-europeiska-socialfonden-esf/

ESF stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. ESF är EU:s viktigaste verktyg för att skapa fler och bättre jobb i Europa. Läs mer på www.esf.se

Kontaktpersoner
Malin Connysson Forskningsansvarig/lärare Wången
Elin LeeApple Samordnare arbetsmarknad & samhälle
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen