fbpx

Emma Gabrielsson – ung ledare och engagerad traventusiast

Emma Gabrielsson är nittonåringen som redan lagt grunden för en stark framtid som ledare inom travsporten.

Som ung ledare har Emma tagit ett stort kliv mot en framtid som aktiv inom den svenska travsporten.

För Emma är det framförallt gemenskapen som lockat in henne i hästsporten. Känslan av att vara en del av sporten och kunna dela ögonblick och glädjas med andra är något som ligger henne varmt runt hjärtat.
– Det finns något för alla inom hästsporten och du får vara precis den du är, beskriver Emma.

Emma bor i Östersund och det är på Östersundstravet som hon har sitt största engagemang. Hon har redan hunnit med att jobba på travskolan under nio år och är nu som ordförande för ungdomssektionen även adjungerad i styrelsen för Jämtlands Travsällskap. Sportsligt har Emma länge tävlat framgångsrikt inom ponnytravet och hon har både storhästlicens och B-tränarlicens. Under året har hon även gjort sin första tävlingsstart med storhäst.

FAKTA OM HÄSTNÄRINGENS UNGA LEDARE DEL II

De unga deltagarna kommer förses med verktyg och fördjupande kunskaper inom projektledning, gruppdynamik, medieträning och personlig utveckling. De får också möjligheten att skapa ett starkt nätverk mellan varandra men även med redan aktiva inom de olika medverkande organisationerna. Målet är att stärka dessa individer till att ta steget vidare mot organisationernas ledning.

Inom ramen för programmet kommer alla deltagare få göra praktik på kansliet till sin moderorganisation för att få en inblick och förståelse för det dagliga arbetet.

Hästen har ett stort fokus för Emma som uppskattar de ledarförebilder som engagerar sig i hästens välfärd inom sporten. Att trav är något som finns i blodet är ingen tvekan, Emmas farfar är amatörtränare och uppfödare på Östersundstravet och en stark förebild.
– Jag älskar djuren och sporten, att få möjlighet att utvecklas som person tillsammans med hästen engagerar mig verkligen, berättar Emma.

Kontaktperson
Ulrika Backan Utbildningsledare HUL
Hitta din organisation inom hästnäringen