fbpx

Horses made in Sweden

Horses made in Sweden är en satsning med den svenska hästen i fokus. Vi vill synliggöra positiva mervärden med avel och uppfödning på den svenska landsbygden.

För att locka hästägare och inspirera nya krafter till att börja med hästuppfödning vill vi lyfta fram allt det positiva som våra svenska hästar står för, oavsett ras eller sport. Svensk hästuppfödning ger positiva mervärden i form av öppna landskap, en levande landsbygd samt en aktiv och sund livsstil som symboliseras av gemenskap och lojalitet.

Uppfödningskalkyl - Horses made in Sweden

Uppfödningskalkyl – Horses made in Sweden

Produktkalkylen ska bidra till att ge en enkel översikt av kostnaderna för hästuppfödning, skapa ett underlag för prissättning och på så sätt analysera och påverka lönsamheten i verksamheten.

Kalkylen används genom att följa instruktionerna och fylla i de gula fälten med värden relevanta för din verksamhet.

Ladda ner Format: xlsx Storlek: 90.3 KB

Marknadsundersökning - intresse för att seminera ston hemma

Att kunna seminera sitt sto hemma – en marknadsundersökning

HNS/LRF Häst och Växa Sverige genomförde under 2017 två separata projekt/förstudier om hemseminering av ston som ett alternativ till att åka med stona till en seminstation. HNS/LRF Häst genomförde en webenkät om intresset för hemseminering, resultatet från enkäten sammanfattas i detta PM.

Ladda ner Format: pdf Storlek: 3.1 MB

Fakta om Horses made in Sweden

Målsättning:
Hästar födda och uppvuxna i Sverige ska vara det självklara valet vid hästköp.

Hästar från Sverige står för:
• Trygghet
• Hållbarhet
• Tradition
• Konkurrenskraft

Horses made in Sweden presenteras av HNS tillsammans med hästnäringens Avelskommitté: Svensk Travsport, Swedish Warmblood, Svenska Hästavelsförbundet, Svensk Galopp och LRF Häst.

Horses made in Sweden är även paraplyet för HNS alla satsningar och projekt som syftar till att lyfta fram den svenska hästen och stärka svensk avel och uppfödning.

Lär mer eller få råd för ditt företagande

Din väl till föl
Din väg till föl är en webbaserad kurs som vänder sig till dig som redan avlar eller står i begrepp att ta ditt första föl, oavsett ras.

Din väg till föl

Framtidens vinnare – att föda upp en travhäst
En webbaserad utbildning med sju filmer som tar dig från val av sto och hingst till avvänjning av fölet. Filmerna är framtagna av Svensk Travsport men utbildningen passar även dig som vill föda upp en annan ras.

Framtidens vinnare – att föda upp en travhäst

Kvalitetsmärkt Hästverksamhet
Du som driver en hästverksamhet kan nu certifiera den och visa att du driver en verksamhet i framkant. Certifieringen bygger på lagkrav inom arbetsmiljö, hästhållning samt klimat och miljö. Kontrollen sker av det oberoende certifieringsbolaget SMAK certifiering AB.

Kvalitetsmärkt Hästverksamhet

Hästföretagarcentrum
Hästföretagarcentrum är ett samarbete mellan LRF Häst, HNS, Ludvig & Co och Hästnäringens Riksanläggningar. Samarbetet syftar till att utveckla hästföretagandet i landet genom att erbjuda kunskap, utbildningar och rådgivning till blivande och redan aktiva hästföretagare.

Hästföretagarcentrum

Organisationerna i hästnäringens avelskommitté

Svenskt Travsport

Swedish Warmblood Association – SWB

Svenska Hästavelsförbundet

Svensk Galopp

LRF Häst


Kontaktperson
Maria Pettersson Samordnare avel & hästvälfärd
Hitta din organisation inom hästnäringen