fbpx

HUL deltagare 2019 – Svenska Ridsportförbundet

Alva Björklund och Ebba Norlin är årets deltagare från Svenska Ridsportförbundet (SvRF).
Ebba Norlin

Alva är både förtroendevald som ordförande i Kungälvs hästsportklubbs ungdomssektion, sitter i styrelsen för samma klubb samt har rollen som sekreterare i SvRF distrikt Göteborg och Bohusläns ungdomssektion.  Ebba sitter i Distriktet ungdomssektion Östergötland som ordförande, och som ungdomsrepresentant i Östergötlands Ridsportförbund distriktsstyrelse.

Vilka frågor brinner ni lite extra för?

Frågorna jag brinner för i hästnäringen är främst framsteg och utveckling kring hästarnas välfärd. De är inte bara våra arbetskamrater och tävlingskompisar, de är också våra bästa vänner och förtjänar att leva ett så naturligt hästliv som möjligt! Tycker Alva.

Ebba är extra engagerad i ungdomsfrågor Jag brinner för ungdomsfrågorna i ridsporten. Stor del av de som håller på med ridsport är ungdomar och jag vill att ungdomar ska känna att deras röst räknas. Även att jobba ute för att ge ungdomar större inflytande och känna de ska känna sig trygga i sina föreningar, säger hon.

Vad ser ni mest fram emot med utbildningen?

Det jag ser fram emot med utbildningen är att få lära mig mer om de andra förbunden. Se nya perspektiv och ta del av mer av ridsporten, säger Ebba. Alva instämmer, hon vill kunna påverka hästnäringen i Sverige från ungdomars perspektiv.

Ebba säger också att Det är roligt att få lära sig om allt det bra som de andra förbunden jobbar för. Det som fascinerade mig mest när jag träffade de andra var att få reda på att de flesta som håller på med trav inte rider utöver körningen. För mig har det alltid varit ridningen som är roligast, vilket jag trott att fler tycker. Så det var roligt att förstå att det inte är så för alla och att det finns flera sätt att dela intresset för hästen! 

Ni har hunnit ha den första träffen på utbildningen redan, under Gothenburg Horse Show i april. Vad var det bästa ni tog med er därifrån?

Det bästa jag tog med mig från träffen i Göteborg var alla härliga människor, så mycket ny kunskap och framförallt en workshop vi gick på med en föreläsare som hade ett företag som specialiserade sig på marknadsföring för ridsportevent. Det är så intressant att kunna jobba med hästar utan att jobba som exempelvis groom eller stallchef, säger Alva. Ebba håller med, och nämner återigen mötet med deltagarna från andra förbund som extra värdefullt.

Hitta din organisation inom hästnäringen