fbpx

HUL deltagare 2019 – Svenska Islandshästförbundet

Julia Wendeus och Emilia Nyström kommer från Svenska Islandshästförbundet (SIF). De är båda aktiva i sporten och tävlar, Emilia sitter dessutom i ungdomssektionens styrelse i sin förening, Vinir islandshästförening. Båda tjejerna fastnade för islandshästarna för att de tycker att de är kraftfulla och har mycket utstrålning, de tilltalas också av deras extra gångarter – tölt och pass.

Vilka frågor brinner ni lite extra för?

Jag brinner för tävlingsfrågor då jag själv tävlar och tycker det är roligt. Jag brinner även för hästens hållbarhet och faktorerna som påverkar det, såsom varierande träning, utfodring, levnadsmiljön i form av stora, kuperade hagar osv, berättar Emilia. Även Julia pratar om hästarnas välfärd, även kopplat till sporten, som en extra viktig fråga.

Vad ser ni mest fram emot med utbildningen?

Det roligaste med den här utbildningen är de intressanta och inspirerande föreläsningarna, all ny kunskap och de nya kontakter man knyter inom hästsporten, säger Julia.

Emilia håller med, jag ser mycket fram emot att utveckla mig själv inom hästnäringen och ledarskap samt att träffa många nya människor och därigenom skaffa sig ett stort nätverk som sträcker sig över stora delar av Sverige.

Ni har hunnit ha den första träffen på utbildningen redan, under Gothenburg Horse Show i april. Vad var det bästa ni tog med er därifrån?

Det bästa jag tog med mig från vår första träff var allt! Lektionerna och föreläsningarna var väldigt intressanta och lärorika, många härliga människor samt att upplevelsen blev väldigt bra när vi fick möjligheten att få tillgång till konferensrum och hotellrum på Gothia Towers samt biljetter till Gothenburg Horse Show! Säger Emilia.
Tjejerna är överens, Julia nämner också föreläsningarna som det bästa Det bästa jag tar med från Göteborg är definitivt föreläsningarna, de tyckte jag var otroligt inspirerande!

Vi blev väldigt bortskämda de två dagarna och vi hade två otroligt roliga och härliga dagar! Vi längtar mycket till vår nästa träff i september, avslutar de.

Hitta din organisation inom hästnäringen