fbpx
Nyhet

De blev Årets Hästarbetsplats

Upplands-Bro Ryttarförening - så heter Årets hästarbetsplats 2017!
Upplands-Bro Ryttarförening - Årets Hästarbetsplats 2017 (foto: Upplands-Bro Ryttarförening)

– Vi är väldigt glada och känner oss mycket hedrade, säger Agneta Dahlöf, ridskolechef på Upplands-Bro Ryttarförening. Det är spännande – och lite nervöst – att få möjligheten till professionell hjälp för att skapa en ännu bättre verksamhet. Förhoppningsvis kan vi kanske även inspirera andra hästföretag och ideella föreningar att utvecklas på det här området.

– Vi vill med stipendiet Årets Hästarbetsplats lyfta fram goda exempel i hästnäringen och skapa möjlighet till gemensamt lärande kring organisation och arbetsgivarfrågor, berättar Mats Denninger, ordförande Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS).

Stipendiet tilldelas en arbetsplats som visar stor motivation till att utvecklas utifrån företagande och arbetsmiljö. Bakom priset står samarbetet Hästföretagarcentrum samt Hästnäringens Yrkesnämnd (HYN). Arbetsmiljöorganisationen Prevent bidrar med två platser till valfri arbetsmiljöutbildning.

– Upplands-Bro Ryttarförening premieras eftersom de så tydligt lyft fram arbetsgivarrollen och ambitionen om att göra det bästa de kan för att utveckla verksamheten och medarbetarna, säger Katarina Hedström Klarin, vd på LRF Konsult.

– Det känns spännande att uppmärksamma en verksamhet som är i ett läge av nystart då de bygger ett nytt stall. Föreningen har tänkt till kring funktion och hoppas med nybygget kunna förbättra arbetsscheman och underlätta arbetet för medarbetarna, säger Tommy Karlsson, ordförande HYN.

Fakta Upplands-Bro Ryttarförening

Upplands-Bro Ryttarförening bildades 1985 och har idag ca 400 uppsittningar/vecka och tio anställda. Målsättningen är att vara Sveriges bästa ridskola, en plats för alla! De arbetar aktivt med mångfald och vill att många människor ska få möjlighet att arbeta och praktisera i verksamheten. Ridskolan bedrivs på en kommunal anläggning och till sommaren 2017 färdigställs ett nytt stall som kommunen bekostar.

Stipendie - Årets Hästarbetsplats

Upplands-Bro Ryttarförening tilldelas:

  • Teambuilding vid två tillfällen, inklusive personlighetsanalyser inom verktyget IPU Talent Insights. Om så önskas kan något av tillfällena genomföras på riksanläggningarna Wången eller Strömsholm. Då ingår konferens- och övernattningskostnad för max 10 personer.
  • Företagsrådgivning via LRF Konsult vid två tillfällen.
  • Valfri arbetsmiljöutbildning hos Prevent (2 platser).
Jury

Mats Denninger, orförande HNS
Tommy Karlsson, ordförande HYN
Katarina Hedström Klarin, vd LRF Konsult
Lotta Folkesson, ordförande LRF Häst

Kontaktperson
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen