fbpx
Nyhet

Årets Hästarbetsplats – ett stipendium till en hästarbetsplats som vill utvecklas

Att arbeta med hästar är en dröm för många och det finns över 20 000 hästverksamheter i Sverige idag. Genom samarbetet Hästföretagarcentrum har någon av dem nu möjlighet att bli utsedd till: ”Årets hästarbetsplats 2017”.

Det är samarbetet Hästföretagarcentrum som tillsammans med Hästnäringens Yrkesnämnd står bakom Årets Hästarbetsplats. Hästföretagarcentrum består av HNS, LRF Häst, LRF Konsult och Riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången. Samarbetet syftar till att utveckla hästföretagandet i landet genom att erbjuda kunskap, utbildningar och rådgivning till blivande och redan aktiva hästföretagare.

– Vi har under ett antal år arbetat intensivt med att professionalisera företagandet och öka kunskapen kring arbetsgivarrollen. Genom den här satsningen har vi chansen att ge stöd till företag eller verksamheter som vill utvecklas, säger Lotta Folkesson på LRF Häst.

Årets hästarbetsplats kan både vara ett företag eller en ideell förening. I stipendiet ingår företagsrådgivning, teambuilding samt två platser till valfri arbetsmiljöutbildning hos arbetsmiljöorganisationen Prevent. Stipendiet innefattar också två dagars utbildningskonferens samt en övernattning för 10 personer på riksanläggningarna Strömsholm eller Wången.

– Vi hoppas givetvis att stipendiet i form av utbildningsinsatser ska leda till en utveckling på den arbetsplats som blir utsedd, gällande såväl verksamhetsutveckling som arbetsmiljö och trivsel. Men det syftar också till att inspirera andra verksamheter i hästnäringen då de får chansen att följa Årets Hästarbetsplats under året och ta del av utbildning och inspiration till sitt eget utvecklingsarbete, säger Sara Westholm på HNS.

I juryn sitter Mats Denninger, ordförande HNS, Katarina Hedström Klarin, VD LRF Konsult, Lotta Folkesson, ordförande LRF Häst och Tommy Karlsson, ordförande Hästnäringens Yrkesnämnd (HYN).

Nominera din arbetsplats

Du kan nominera din arbetsplats genom att svara på ett antal frågor via länken nedan. Ansökan är öppen till och med den 10 april.

Nominera din arbetsplats

Kontaktperson
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen