fbpx
Nyhet

Årets Hästföretagare 2023 – Tunarps Säteri

För sjätte året utses Årets Hästföretagare av Hästföretagarcentrum, som är ett samarbete mellan LRF Häst, Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) Ludvig & Co, samt riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången. Priset årets hästföretagare 2023 går till Tunarps Säteri.
Foto: Tunarps Säteri

Hästföretagarcentrum arbetar för att utveckla hästföretagandet i Sverige. Genom utmärkelsen Årets Hästföretagare uppmärksammas framgångsrika hästföretagare som är goda förebilder och kan inspirera andra. Tunarps Säteri är en verksamhet som bedrivs med ett tydligt fokus på både hållbart företagande och hästens välfärd.

– Även om det är hästarna och ridverksamheten som står i fokus på Tunarps Säteri, prioriteras inte affärsmässigheten bort. Det finns en tydlig strategi och arbetet drivs målmedvetet, säger Sara Lennartsson, branschansvarig LRF Häst.

Tunarps Säteri, en historisk gård från 1500-talet, är sedan 1960-talet känt för sin familjära ridverksamhet i omväxlande och natursköna omgivningar. Nu leder Lisbeth Karltorp Tunarps Säteri med en fortsatt strävan att ständigt utveckla kvaliteten på ridskolan och ridkurserna.

Tunarps Säteri är certifierade enligt Kvalitetsmärkt Hästverksamhet vilket visar att verksamheten uppfyller de lagkrav som finns inom arbetsmiljö, hästhållning samt klimat och miljö. Med en strävan att hela tiden lära sig mer och skapa en både sund och effektiv arbetsmiljö har Lisbeth gått både kurserna ”Ledarpraktikan Häst” och ”Arbetsmiljö och LEAN” som ges inom Hästsportens Folkhögskola och BYS-utbildningen ”Verksamhetsledare inom hästrelaterade företag” i Skara.

– För oss har det alltid varit viktigt att sätta hästens välbefinnande i fokus, men även verksamhetens mående är viktigt. Därför arbetar vi strukturerat med affärsstrategi, arbetsmiljö och erbjudande, säger Lisbeth Karltorp.

Motivering till Tunarps Säteri som Årets Hästföretagare 2023

Med en väl genomtänkt företagsstrategi och tydlig målsättning att driva en verksamhet som är hållbar ur både ekonomiska, sociala och miljömässiga perspektiv fortsätter Lisbeth Karltorp att hela tiden utveckla Tunarps Säteri AB. En ständig strävan att hela tiden lära sig mer och arbeta affärsmässigt och strukturerat har inte bara resulterat i lönsamhet, utan även bidragit till en positiv atmosfär där alla känner sig delaktiga och motiverade att bidra till företagets framgång.

Genom smarta åtgärder och ett starkt fokus på ledarskap och arbetsmiljö, har de skapat en arbetsplats som gynnar såväl personalens säkerhet och trivsel som hästarnas välfärd. Det är med glädje vi tilldelar Tunarps Säteri AB priset för årets hästföretagare 2023.

Priset
  • Rådgivning med Ludvig & Co, 15 timmar
  • Grupputveckling (aktivitet, utbildning el liknande i samband med konferens)
  • HNS, värde 10 000 kronor
  • Konferens och kunskapspass på en av Hästnäringens Riksanläggningar – Flyinge, Strömsholm eller Wången med övernattning och konferenspaket för upp till fem personer, värde 15 000 kronor
  • Startpaket för certifiering Kvalitetsmärkt Hästverksamhet. (Första årets årsavgift samt stöd för att komma igång, värde upp till 4 500 kronor)

Utmärkelsen Årets Hästföretagare har utsetts via nomineringar i ett webbformulär öppet för alla. Juryn har bestått av representanter från LRF Häst, HNS, Ludvig & Co och Hästnäringens Riksanläggningar.

Läs mer om Tunarps Säteri

Kontaktperson
Elin LeeApple Samordnare arbetsmarknad & samhälle
Mer från HNS
Hitta din organisation inom hästnäringen