Hoppa till innehåll

Vi håller på att bygga om vår webbplats för att göra den ännu bättre! Under tiden kan vissa saker se lite annorlunda ut eller vara tillfälligt otillgängliga. Tack för ditt tålamod – vi är snart tillbaka med något riktigt bra!

Ungdomsverksamhet

Hästnäringens Unga Ledare (HUL)

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa gemensamma värdegrunder och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort.

Foto: Jessica Ortiz Bergström

HUL ska vara en gemensam plattform för de unga inom hästnäringens organisationer som vill ta steget vidare mot organisationernas ledning. Utbildningen ger möjlighet till en personlig utveckling för deltagaren och ett nätverk med andra unga inom hästnäringen. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerade nätverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa gemensamma värdegrunder och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Ledarskapsprogrammet

Programmet har genomförts sedan 2016 och flertalet HUL:are har efter genomgången utbildning tagit plats i både distrikt- och förbundsstyrelser. Nätverket med HUL:are omfattar nu ett hundratals ungdomar.

Nu kan du söka till HUL steg 2, 2025

Nu är det dags att söka till ledarskapsutbildningen Hästnäringens Unga Ledare (HUL), som startar i februari 2025. Utbildningen vänder sig till dig som är 18-26 år och är intresserad av vara med och utveckla ungdomsverksamheten inom din egen organisation.

Mål och bakgrund till ledarskapsprogrammet

HUL ska vara en gemensam plattform för de unga inom hästnäringens organisationer som vill ta steget vidare mot organisationernas ledning. Utbildningen ger möjlighet till personlig utveckling för deltagaren och ett nätverk med andra unga inom hästnäringen. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerade nätverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa en gemensam värdegrund och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Programmet har genomförts sedan 2016 och flertalet ”HUL:are” har efter genomgången utbildning tagit plats i både distrikt- och förbundsstyrelser. Nätverket med HUL:are omfattar nu ett 60-tal ungdomar.

Vem kan söka – förkunskapskrav

Utbildningen vänder sig till dig som är mellan 18 – 26 år. Du är intresserad av att utveckla dig själv och att utveckla ungdomsverksamheten i din organisation.

Genomförande och planerade utbildningstillfällen

Utbildningen genomförs under 2025 med fyra fysiska träffar och däremellan digitala träffar. Alla träffar är obligatoriska. De digitala träffarna kommer att genomföras under vardagskvällar i möjligaste mån. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t.ex. analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor etc.

Utbildningstillfällen

Träff 1Digitalt: 5/2, 18-20:30
Träff 2På plats på Wången: 14-15/3, tid fredag morgon- lördag eftermiddag
Träff 3Digitalt: 8/4, 18-20:30
Träff 4Digitalt: 15/5: 18-20:30
Träff 5Fysiskt: Strömsholm 4-5/7, tid fredag morgon-lördag eftermiddag
Träff 6Digitalt: 20/8, tid 18-20:30
Träff 7Fysiskt: Flyinge 3-4/10, fredag morgon till lördag eftermiddag
Träff 8Avslutning Strawberry Arena med examinerande uppgift 28/11

Ansökan och antagning

Anmälan sker till ungdomsansvarig inom din egen organisation och ska vara inlämnad senast den 15 januari. Det är respektive organisation som väljer ut deltagarna. Besked om antagning och information om utbildningen kommer senast 30 januari. Utbildningen är kostnadsfri.

Kontaktpersoner inom varje organisation

Svenska Ridsportförbundet: Sandra Wiklund sandra.wiklund@ridsport.se

Svensk Travsport- Sara Petersson sara.peterson@travsport.se

Svensk galopp- Cecilia Gråberg cecilia.graberg@svenskgalopp.se

Svenska Islandshästförbundet- Elin Stockberg elin.stockberg@icelandichorse.se

Svenska Hästavelsförbundet- Petra Alm petra@svehast.se

WRAS Western Riders Association Sweden- Lena Hagman lenahagman2@gmail.com

Brunte-Johanna Fagerström Johanna@juf.se

SWB- Jack Skedebäck jack.skedeback@swb.org

Kontaktperson HNS

Charlotte Jibréus
Samordnare opinionsbildning, hållbarhet & ungdomsverksamhet