fbpx

Ta chansen att påverka framtidens forskning inom travsporten!

Vilka områden är mest prioriterade för forskning? Vilka frågor vill vi ha besvarade för att kunna utveckla travsporten ytterligare? Det är några av frågorna som kommer att diskuteras på Solvalla 10 maj.

Onsdag 10 maj arrangerar Wången tillsammans med Svensk Travsport och Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) en workshop på Solvalla – med forskning och travsport i fokus.

– Vi vill ge branschens aktiva en chans att påverka den framtida forskningen. Vår workshop bygger på att ge inspel om vilka frågor som är aktuella inom sporten. Det forskas redan idag om foder, banunderlag, travhästens aktion exempelvis, men vi vill ha fler uppslag så att forskningen kan bidra till att travsporten utvecklas, säger Malin Connysson, forskningsansvarig på Wången.

Arrangemanget genomförs på Kongressen på Solvalla i samverkan med Svensk Travsport och HNS. Programmet inleds vid 11-tiden med ett par kortare föreläsningar där forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet medverkar. Marie Rhodin, SLU, arbetar med objektiva rörelseanalyser och hennes föreläsningar har rubriken ”Halt eller inte – det är frågan?” medan Anna Janssons expertområde rör utfodring varför föreläsningen har temat ”Att träna och utfodra travhästar”.

– Den här dagen sammanför vi forskarsidan med aktiva inom sporten för samtal om forskningsbehov men även kunskapsöverföring. Behovet av mötesplatser som denna lyfts ofta fram och jag hoppas att vi med detta tillfälle hittar en modell att kunna använda även inom andra sporter och användningsområden för hästar, säger Karolina Lagerlund, verksamhetssamordnare på HNS.

Efter lunch genomförs själva workshopen där deltagarna ges möjlighet att diskutera vilken forskning som krävs för att ytterligare utveckla travsporten.
– Det är första gången som vi provar det här upplägget och jag hoppas att många tar chansen att delta, vare sig man är A-tränare, B-tränare, uppfödare eller har någon annan roll inom travsporten. De idéer och uppslag som kommer fram tar vi sedan med oss när vi utformar examensarbeten och ansökningar för kommande forskningsprojekt, säger Malin Connysson.

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag 4 maj. Begränsat antal platser.

Dokument

Inbjudan Framtidens forskning inom travsporten 170510

Ladda ner Format: pdf Storlek: 545.7 KB

Kontaktperson
Malin Connysson Forskningsansvarig/lärare Wången
Hitta din organisation inom hästnäringen