fbpx

HUL deltagare 2019 – Western Riders Association of Sweden

Western Riders Association of Sweden (WRAS) har fyra deltagare med i år, Elvira Kullberg, Ida Staaf, Olivia Knoester och Lovisa Dahlberg.

Vad är det som gör att ni valt att hålla på med just westernridning?

Både Olivia och Lovisa har hållit på med westernridning sedan de var små.

Det är en fantastisk inriktning med många olika grenar där de allra flesta hästarna kan hitta sin grej, eftersom det finns allt i från fart och boskap till uppvisningsgrenar. Det spelar inte heller någon roll vad man har för häst man är ändå välkommen att tävla, berättar Ida.

Vilka frågor brinner ni lite extra för?

Jag vill att alla människor som har ett intresse för hästar tillsammans ska kämpa för att förbättra träning och hästhållning för att kunna bygga hållbara hästar, säger Elvira. Ida håller med Jag vill att alla föreningar/förbund ska samarbeta. Att fler ska få upp ögonen för att man inte bara behöver rida en disciplin, man kan både rida exempelvis western men även hoppa och rida dressyr på samma häst.

Vad ser ni mest fram emot med utbildningen?

Alla tjejerna tycker det ska bli roligt att få lära sig mer om hästnäringen i stort, om de olika förbunden och vad man kan jobba med. Men även få mer insikt i mitt eget förbund, säger Ida.

Jag ser fram emot att träffa nya människor inom hästsporten och från olika förbund, säger Lovisa. Och att lära mig mer om både hästar, personer, olika jobb med häst och andra discipliner, inflikar Olivia, i framtiden vill jag jobba med hästar men jag vet inte hur än.

Ni har hunnit ha den första träffen på utbildningen redan, under Gothenburg Horse Show i april. Vad var det bästa ni tog med er därifrån?

Att lära känna de andra deltagarna och höra om deras förbund och discipliner, tycker de alla fyra. Träffen i Göteborg var väldigt lärorik och jag lärde mig att alla förbund stävar efter samma sak – hållbara och friska hästar, säger Elvira.

Hitta din organisation inom hästnäringen