fbpx

HUL deltagare 2019 – Swedish Warmblood Association

Elsa Svedenskiöld och Thea Karlsson kommer från Swedish Warmblood Association (SWB). De är båda aktiva i förbundet och brukar delta på ungdomsaktiviteter, Thea sitter även i ungdomsstyrelsen ung SWB och har deltagit i VM för unga uppfödare.

Vilka frågor brinner ni lite extra för?

Jag är mest intresserad av avel och tycker det är roligt att många svenska varmblodshästar har nått så mycket framgång. Jag vill gärna vilja vara med och fortsätta jobba för hållbara hästar som passar både bredden och eliten, säger Elsa.

Thea brinner mest för unghästutbildning med inriktning mot hoppsporten berättar hon, det som jag älskar med det är att få se en ung häst växa från den osäkra men läraktiga unghästen till att bli en framåt individ som älskar att hoppa. Men alla hästar är individer så det gäller att kunna känna av vad just den här hästen behöver. 

Vad ser ni mest fram emot med utbildningen?

Det jag ser fram emot med utbildningen är att lära mig mer om de andra förbunden men också att få veta mer om hästsporten i Sverige. Att vidga sitt kontaktnät och lära känna mer av personer som brinner för samma saker som jag, säger Thea. Även Elsa ser mest fram emot att lära känna de andra deltagarna, det ska bli jätteroligt att få lära känna nya människor som är lika motiverade inom hästnäringen fast på olika sätt och i olika frågor.

Ni har hunnit ha den första träffen på utbildningen redan, under Gothenburg Horse Show i april. Vad var det bästa ni tog med er därifrån?

Det bästa var alla nya människor som var så trevliga, tycker Elsa. Hon fortsätter: det var väldigt bra föredrag också som jag lärde mig mycket utav! Ett plus i kanten var att vi fick bo på hotell och även få biljetter in till mässan, vi blev lite bortskämd under dagarna vilket var roligt.
Det var en jättebra träff och jag tycker också att det var superkul att träffa alla deltagarna i kursen,
fortsätter Thea. De workshops och föreläsningar som vi hade under dagarna kommer jag absolut använda som verktyg i framtiden. 

 

Hitta din organisation inom hästnäringen