fbpx

HUL deltagare 2019 – Svenska Hästavelsförbundet

Anna Bowall och Paulina Hecht Hemmingsson är Svenska Hästavelsförbundets (SH) deltagare. Anna är ungdomsansvarig i en av SHs rasföreningar och Paulina är ungdomsrepresentant hos SH för Gotlandsruss.

Vilka frågor brinner ni lite extra för?

Det jag brinner för inom hästnäringen är självklart ungdomarna men också mångfalden bland våra hästar och discipliner. Att öka både acceptans och kunskap mellan parterna för att kunna lära av varandra. Hästen i centrum! Säger Anna.  

Jag brinner för aveln av sunda, användbara, svenskfödda hästar, fortsätter Paulina.

Vad ser ni mest fram emot med utbildningen?

Det jag ser fram emot med utbildningen är att få nya perspektiv. Det är jättekul att få lära sig mer från andra förbund och träffa nya människor. Speciellt både få prata med och lyssna på personer som själva är drivna, har en plan, har lyckats och är rutinerade inom sitt område, tycker Anna. Paulina fortsätter, Jag ser framemot att lära känna ungdomar från andra förbund och lära mig hur man arbetar för att nå fler engagerade ungdomar.

Ni har hunnit ha den första träffen på utbildningen redan, under Gothenburg Horse Show i april. Vad var det bästa ni tog med er därifrån?

Att få vara tillsammans och lära känna andra ungdomar från de andra förbunden tyckte jag var det bästa, säger Paulina. Anna håller med.  Men helgen toppades av föreläsningen om Innovare (hästnäringens innovationsplattform), det var väldigt spännande tyckte jag!

Hitta din organisation inom hästnäringen