fbpx

HUL deltagare 2019 – Svensk Travsport

Amanda Lindmajer, Pontus Hecht Hemmingsson och Freja Borg kommer från Svensk Travsport. Amanda sitter i styrelsen för Halmstad Ponnytravsällskap, Pontus sitter i ungdomsgruppen på Kalmartravet och Freja i styrelsen för ponnytravet, även hon på Kalmartravet.

Vilka frågor brinner ni lite extra för?

Jag vill få in fler unga i sporten och vill att travet ska växa och att fler ska bli medvetna om vilken rolig sport det är, säger Amanda. Pontus fortsätter, ja och att alla ungdomar som kommer till travet ska ha roligt i stallet och när de lär sig om travet. Jag brinner även för att få fler unga grabbar till travet för att killar kan också hålla på med häst!

Jag tycker att det är viktigt att alltid synas och försöka få fler människor intresserade av hästar. Inte bara till travet utan även till de andra disciplinerna inom hästnäringen. Jag tycker även att samarbetet mellan olika discipliner ska bli bättre för att man ska kunna dra nytta av andras kunskaper och erfarenheter för att förbättra hästhållningen, säger Freja.

Vad ser ni mest fram emot med utbildningen?

Jag ser väldigt mycket fram emot att lära mig saker om de olika förbunden och träffa människorna som representerar dem. Det är alltid roligt att få in nya intryck om saker som jag personligen kanske inte tänkt på innan, tycker Freja.

Vi ser fram emot att lära oss om hur man är en bra ledare och hur man bör jobba för att nå långt inom travet och hästnäringen. Och att lära sig nya sätt att lära andra, fyller Pontus och Amanda i.

Ni har hunnit ha den första träffen på utbildningen redan, under Gothenburg Horse Show i april. Vad var det bästa ni tog med er därifrån?

Det var väldigt mycket intryck och nya personer att lära känna, men en sak jag tog med mig var att man inte ska vara rädd för att börja prata med nya människor. Man lär sig otroligt mycket på det, säger Amanda.

Pontus och Freja håller med, det var roligt och intressant att träffa människor från andra discipliner och höra vad de tänker och tycker i olika frågor. Det var även lärorika föreläsningar med bra föreläsare. 

Hitta din organisation inom hästnäringen