fbpx
FAQ

Visionen är att ridskolan ska vara en plats där barn, ungdomar och vuxna kan umgås, lära och växa tillsammans i ett gemensamt hästintresse – en plats där alla har lika möjligheter till en meningsfylld fritidssysselsättning.

Upplands-Bro Ryttarförening bildades 1982 som en ideell förening och ridskolan startade sin verksamhet höstterminen 1985. Ridskolan finansieras delvis av intäkter från elever, tävlingar och andra event men till stor del även genom bidrag och stöd från Upplands-Bro kommun och företagare i närområdet

Föreningen har ca 600 medlemmar, 8 anställda samt viss extrapersonal på helgerna. Omsättningen är drygt 6 MSEK och eventuellt överskott går oavkortat till att utöka och förbättra verksamheten. Föreningen driver och förvaltar ridanläggningen Prästtorp i Bro, som arrenderas av Upplands-Bro Kommun.

Ridskolan, som är av Svenska Ridsportförbundet en kvalitetsmärkt ridskola, har plats för 48 hästar. De har ett ridhus som är 20 x 60 m och en uteridbana (35*80). Flertalet anlagda hagar finns och alla hästar erbjuds daglig utevistelse. Under en vecka genomförs drygt 50 lektioner för både barn, ungdomar och vuxna, killar som tjejer. Till exempel erbjuds ridlekis och knattegrupper, specialgrupper i både hoppning och dressyr för erfarna elever samt funkisridning, ”prova på ridning” och teorikurser.

Läs mer om föreningen

Hitta din organisation inom hästnäringen