fbpx

Hästnäringens Riksanläggningar

Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången är Hästnäringens riksanläggningar.

Hästnäringens Riksanläggningar är fyllda med tradition, historia och beprövad erfarenhet som tillsammans med aktuell forskning och ny kunskap integreras i utbildningar och sprids till aktiva.

HNS huvudfokus är att bidra till att utveckla Hästnäringens Riksanläggningar – Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången – till moderna utbildningsanläggningar. HNS medfinansierar också flera utbildningar, bland annat Hippologutbildningen med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) som huvudman samt ett antal yrkeshögskoleutbildningar som hovslagare och beridare.

På Flyinge Kungsgård har hästavelsverksamhet bedrivits sedan 1100-talet och historiens vingslag möter i dag modern hästhållning och högklassiga ridsportevenemang. Verksamheten vilar på tre fokusområden: avel, hästförädling och evenemang. Där bedrivs också flera utbildningar, från gymnasienivå till yrkeshögskola och universitetsutbildning.

Läs mer om Flyinge

Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. Där ges bland annat utbildningar för ridlärare, Hippologer, hovslagare, hästskötare, talangfulla och elitsatsande ryttare på flera nivåer.

Läs mer om Ridskolan Strömsholm

Wången är travsportens riksanläggning, men är även centrum för islandshästutbildningar och nationellt brukshästcentrum. På Wången finns utbildningar för hästskötare, travtränare, brukshästkuskar, ridlärare, hippologer och hovslagare.

Läs mer om Wången

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Vd
Hitta din organisation inom hästnäringen