Hoppa till innehåll

Vi håller på att bygga om vår webbplats för att göra den ännu bättre! Under tiden kan vissa saker se lite annorlunda ut eller vara tillfälligt otillgängliga. Tack för ditt tålamod – vi är snart tillbaka med något riktigt bra!

Arbetsmiljöträffar i hela landet

Nu finns chansen att diskutera arbetsmiljöfrågor och få tips och råd hur man arbetar effektivare för att spara kroppen och förbättra ekonomin. Med finansiering från Landsbygdsprogrammet erbjuds via samarbetet Hästföretagarcentrum och regionala samarbetsparter tio arbetsmiljöträffar.

Varje träff innehåller förutom föreläsningar besök på en hästanläggning för att titta på olika lösningar för utgödsling och foderhantering samt andra arbetsbesparande rutiner.

– På träffarna får deltagarna grundläggande information om regelverket kring arbetsmiljö, vilka våra vanligaste brister är, samt tips på digitala lösningar för att jobba enklare med frågorna, berättar Sara Westholm, arbetsmarknadsansvarig Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), som medverkar på alla träffar.

Margareta Bendroth, hästrådgivare på Hushållningssällskapet Sjuhärad, har arbetat länge med fokus på effektivisering och tycker det är dags att vi försöker rationalisera och förenkla arbetet runt hästarna.

– Min förhoppning är att deltagarna får med sig lite nya insikter kring hur vi jobbar idag och hur vi skulle kunna lösa det för att arbeta mer ergonomiskt, men också för att lägga mindre tid på sådant som vi inte tjänar pengar på, t.ex. mockning, säger Margareta Bendroth, som även hon medverkar på alla träffar.

FAKTA

Två arbetsmiljöträffar har redan genomförts i Tingsryd respektive Umeå. Övriga planerade träffar:

  • 15 mars Falu Ridklubb, Falun
  • 22 mars Wången
  • 27 mars Halmstad Fältrittklubb, Halmstad
  • 9 april Smedstad Ridcenter, Linköping
  • 17 april Flyinge
  • 9 maj Strömsholm
  • 7 juni Solvalla

Läs mer om träffarna och anmälan: www.hastforetagarcentrum.se

Träffarna erbjuds inom projektet Utvecklat hästföretagande för nya jobb som finansieras via Landsbygdsprogrammet. LRF är huvudsökande och genomför projektet via samarbetet Hästföretagarcentrum (LRF Häst, HNS, Hästnäringens Riksanläggningar och LRF Konsult). Projektledare är Carl Dyrendahl och förutom arbetsmiljöträffarna erbjuds 20 hästföretagardagar.

Kontaktpersoner

Carl Dyrendahl
Lantbruksekonom/Projektledare, LRF Konsult/LRF