Horses made in Sweden

Horses made in Sweden är en satsning med den svenska hästen i fokus. Vi vill synliggöra positiva mervärden med avel och uppfödning på den svenska landsbygden.
MÖT HORSES MADE IN SWEDEN PÅ EM

Under EM-veckan i Göteborg finns Horses made in Sweden på plats i Shopping Village på Heden. Här möter du representanter från avelsorganisationerna Swedish Warmblood, Svenska Hästavelsförbundet, Svensk Travsport och Svensk Galopp tillsammans med företagarorganisationen LRF Häst. Montern bjuder på flera aktiviteter:

  • Tävla i kunskap om svensk avel och uppfödning och vinn fina priser
  • Hitta drömhästen i saluhästlistor
  • Blommor och bin i hästhagen – elva månaders väntan

Monter 150

Saluhästlistor EM 2017

Saluhästlista Stor häst

Ladda ner Format: pdf Storlek: 719.5 KB

Saluhästlista Ponny

Ladda ner Format: pdf Storlek: 498.1 KB

Fakta om Horses made in Sweden

Målsättning:
Hästar födda och uppvuxna i Sverige ska vara det självklara valet vid hästköp.

Hästar från Sverige står för:
• Trygghet
• Hållbarhet
• Tradition
• Konkurrenskraft

För att locka hästägare och inspirera nya krafter till att börja med hästuppfödning vill vi lyfta fram allt det positiva som våra svenska hästar står för, oavsett ras eller sport. Svensk hästuppfödning ger positiva mervärden i form av öppna landskap, en levande landsbygd samt en aktiv och sund livsstil som symboliseras av gemenskap och lojalitet.

Horses made in Sweden är paraplyet för HNS alla satsningar och projekt som syftar till att lyfta fram den svenska hästen och stärka svensk avel och uppfödning.

Kontaktperson
Karolina Lagerlund Verksamhetssamordnare & Kommunikation
#horsesmadeinsweden
Hitta din organisation inom hästnäringen

Hästnäringen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.