Årets Hästarbetsplats 2017

I augusti 2017 tog Upplands-Bro Ryttarförening emot utmärkelsen Årets Hästarbetsplats. Agneta Dahllöf, föreningens verksamhetschef, beskriver hur priset utvecklat verksamheten.

Morgondagens Hästjobb

HNS arbetar tillsammans med övriga organisationer inom hästnäringen för hållbara hästföretag och en trygg och attraktiv arbetsmarknad. Vi kallar satsningen Morgondagens Hästjobb.

Schyssta arbetsvillkor

Se till att hästjobbet verkligen blir ditt drömjobb! HNS arbetar tillsammans med övriga organisationer för en proffessionell näring som har schyssta villkor på arbetsplatserna.

Mitt Hästjobb

Vad är det som gör arbete med hästar så fantastiskt? Och hur utbildar man sig? Här berättar unga som på olika sätt arbetar med hästar om sitt hästjobb.

Arbetsgivare i hästnäringen

Korrekta villkor och en bra arbetsmiljö kännetecknar en seriös arbetsgivare. Här hittar du tips och information om rekrytering, vad som gäller när man ska och har anställt samt information och material kring arbetsmiljö.

Att vägleda unga till hästjobb

Vi vill stötta studie- och yrkesvägledare att lära sig mer om jobb inom hästnäringen. På den här sidan har vi samlat information som vi tror kan komma till nytta.

Kompetens i samverkan: projekt Europeiska socialfonden (ESF)

Hästnäringen ska med finansiering från ESF tillsammans bli bättre på kompetensutveckling och bygga en…

Hästföretagarcentrum

Inom samverkans formen Hästföretagarcentrum erbjuds utbildningar, digitala verktyg samt rådgivning för hästföretagare i hela landet.

Finansieringsstöd

Företag och föreningar i hästnäringen har goda möjligheter att söka ekonomiskt stöd för att utveckla verksamheten. Här samlar och beskriver vi de möjligheter som finns samt tipsar om aktuella utlysningar.

Kvalitetsmärkt Hästverksamhet

Tillsammans med LRF Häst och Hästnäringens Yrkesnämnd (HYN) driver vi på HNS två olika projekt för att ta fram kvalitetssystem för hästföretag respektive svenska hästgymnasium.
Hitta din organisation inom hästnäringen

Hästnäringen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.